Bøger / skønlitteratur til børn / fantasy

Spejlenes by


Beskrivelse


Ved et uheld får Ava lavet en passage til den magiske by Unvyse. Her møder hun Howell, og snart er de to børn i alvorlig fare og bliver jagtet af skeletter. De må nu redde livet ved at afdække sandheden om de to byer Wyse og Unwyse.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. dec. 2019

af

af

Henriette Olesen

d. 10. dec. 2019

2 byer og 2 børn på hver deres side af magien, men hvad sker der, hvis grænsen kan krydses? Fantasy for de 10-årige og op efter.

Den 12-årige Ava og hendes storebror er blevet forældreløse, og har allernådigst fået lov til at bo og arbejde hos en fjern slægtning i byen Wyse. Byen Wyse er det eneste sted i verden, der stadig er magisk, men magien bliver langsomt svagere. I byen Wyse har man samlet de sidste magiske spejle, og få troldmænd kan gennem spejlene laver en passage til den magiske tvillingeby Unwyse, hvor drengealfen Howell bor. En skæbnesvanger dag får Ava på mystisk vis via et spejl lavet en magisk passage til byen Unwyse, og i spejlet møder hun Howell. De 2 finder ud af, at ikke alt er, som det skal være. Snart er de i alvorlig fare og må flygte sammen ind i byen Wyse. Det er nu op til dem at opklare mange mystiske hændelser og få sandheden frem.

Bogen er spændende og er bygget godt op omkring plottet med spejlingen af byen. Læseren skal langt hen i bogen, før plottet begynder at blive afsløret, men den tålmodige læser bliver belønnet med en spændende fortælling. Hvert kapitel indledes med en magisk bog, der lige giver et hint om fremtiden, dette er med til at holde historien i gang.

Bogen kan sammenlignes med Gregor - i Underlandet og 100 lågerGregor i Underlandet100 lågerBogen kan sammenlignes med Gregor - i Underlandet og .


litteratursiden.dk

d. 11. jan. 2020

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 11. jan. 2020

Virkelig god fantasy til børn fra ca. 10 år om to verdener, hvor den ene er magisk, og den anden ikke er det længere, og grænsen kun kan krydses gennem magiske spejle. Handlingen i 'Spejlenes by' udsp...