Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Spejlet


Beskrivelse


Sine synes, hun er for tyk, men da hun sulter sig for at kunne krybe i en lækker kjole, er det lige ved at ende galt med hende, for spejlet er ikke tilfreds.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. maj 2012

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 14. maj 2012

En letlæsningsbog i Café serien. Bogen er med sit tema relevant til fritidslæsning for læsesvage piger fra 12 år (6. klasse).

Sine er storesøster i en lidt fortravlet familie. Heldigvis har hun et godt forhold til sin oldemor, som snart har fødselsdag. Sine har fundet en kjole, som hun gerne vil købe til festen, men den er for lille. Olde lover en præmie, hvis hun kan tabe lidt af sit hvalpefedt. Det lykkes ved løbetræning og ved at snyde sig fra at spise, men "spejlet" tager magten fra hende, så hun ikke kan standse kuren. Hun har intet selvværd, isolerer sig og har svært ved at mærke sig selv, da oldemoren dør. Bogen slutter med håb for Sine. Der er 11 kapitler med korte afsnit og en dialogfyldt tekst, hvilket gør bogen letlæst. Forsiden med den slanke Sine, der studerer sit tykke spejlbillede giver et godt indtryk af bogens tema. Forfatteren har bl.a. skrevet den populære serie Livs liv.

Der findes en del bøger med samme problematik fx I vægtens tegn, 2003 og Ulvene i mit indre, 2009, men ingen som letlæsningsbog til denne målgruppe.

En meget velskrevet letlæsningsbog om en pubertetspiges anoreksiforløb. Piger, der har læseproblemer, får med denne bog et skræmmende indblik i et pigeliv.