Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Spejlsøstre


Beskrivelse


16-årige Lucas har mistet sin elskede Marie ved en tragisk drukneulykke. Maries tvillingesøster Inge beder ham om hjælp, da hun fornemmer Maries tilstedeværelse i familiens sommerhus. Hvad var det, der skete, den dag Marie druknede?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. nov. 2011

af

af

Ulla Møller

d. 9. nov. 2011

For 13-16-årige piger, der kan lide en roman, der er hentet ud af deres egen hverdag og samtidig har overnaturlige elementer. Omslagsillustrationen, der signalerer både romantik og mystik, vil sammen med bagsideteksten fange læsernes opmærksomhed.

Sin unge alder til trods har 30-årige Pernille Eybye allerede skrevet seks romaner for unge, senest to bind i serien Blodets bånd, 2011, der i lighed med mange andre nyere bøger for unge har vampyrer som tema. Det okkulte har hun tidligere skildret i For foden af trappen, 2010 og i debutromanen Kristines hjerte, 2004. I denne nye roman har den 16-årige jegfortæller Lucas mistet sin kæreste Marie ved en drukneulykke. Sammen med Maries tvillingesøster Inge tager han ud til det sommerhus, hvor tragedien fandt sted, fordi hun fornemmer Maries tilstedeværelse i huset. Langsomt afsløres det, hvad der er sket, slutningen er overraskende, men logisk. Bogen er let at læse, den er skrevet i et godt og nutidigt sprog, og person- og miljøskildringer er genkendelige og troværdige. Paranormale fænomener er populære i ungdomslitteraturen, og her får læseren samtidig en velskrevet historie om kærlighed og venskab.

Bogen er i tråd med forfatterskabets øvrige titler. En anden nyere titel om hvordan forholdet mellem tvillinger rækker ud over døden er Sara Shepards Lying game, 2011.

Pernille Eybye har skrevet endnu en vellykket roman for unge, hvor hun igen kombinerer skildringen af unges hverdag med temaer, der er hentet i det okkulte.