Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Spektrum - geminiderne


Beskrivelse


Pi og hendes venner rejser igen tilbage i tiden, til 1969, for at ændre på fortiden og redde fysikeren Karls far fra at brænde inde. Det er både indviklet og farligt, specielt da de støder ind i en anden gruppe af unge tidsrejsende.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. sep. 2015

af

af

Vera Hollerup

d. 24. sep. 2015

Her er den med længsel ventede fortsættelse af "Leoniderne" - første bind i den spændende science fiction-serie, "Spektrum". Spænding og mystik for alle science fiction-fans fra 12 år.

Skolepigen Pi, broderen Noah samt fire skolekammerater er kommet i besiddelse af et apparat, der sætter dem i stand til at rejse i tiden. Apparatet har de fået hos den midaldrende fysiker, Karl, som de har kontaktet via en falsk annonce. På en tidsrejse til 1969 møder de Karls far, der også var videnskabsmand. Han døde under tragiske omstændigheder i en ildebrand, da Karl endnu var et barn. De kommer til at overvære dødsbranden og forsøger forgæves at redde Karls far, og de føler sig selv medskyldige. De foretager flere tidsrejser for at gøre det godt igen, men så møder de en anden gruppe af unge tidsrejsende fra 60'erne. Blandt disse befinder sig den unge Will, som Pi bliver forelsket i. De mange tidsrejsers konsekvenser bliver stadig sværere at styre, og de kommer ud for flere voldsomme oplevelser.

Det er en utroligt velskrevet bog og en værdig efterfølger til "Leoniderne". Spændingen er stadig intakt, og tempoet er hæsblæsende. Sproget er flot og sikkert, sprogtonen er autentisk og ungdommelig, og dialogen er ofte både cool og morsom. Tidsrejserne frem og tilbage i en uendelighed med medfølgende tidsparadokser kræver læserens opmærksomhed, men Nanna Foss har godt styr på hele logistikken.

Af lignende litteratur kan anbefales Linda Buckley-Archers fine serie "Tidsrejsen".


litteratursiden.dk

d. 15. jan. 2016

af

af

Pia Bechmann

d. 15. jan. 2016

Intens fantasyroman om tidsrejser, venskab og kærlighed. Det er actionfyldt, gennemtænkt og ikke mindst: stærkt vanedannende! Der er fuld fart over anden del i Spektrum-serien. Pi er hovedpersonen den...


Weekendavisen

d. 6. nov. 2015

af

af

Emil Blichfeldt, Helena Blichfeldt

d. 6. nov. 2015