Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Spillets by


Beskrivelse


Da pigen Kimo bliver tvunget til at deltage i det årlige realityshow "Rangstigen" i byen Urban Vertikali, har hun alt at tabe og intet at vinde. Men hvem har meldt hende?

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. aug. 2012

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 31. aug. 2012

Science fiction-roman for børn fra 13 år og især for dem, der ikke kan slippe Suzanne Collins' univers fra Løbeild. Forsiden er køligt blå og svimlende og passer fint til indholdet.

Lise Bidstrup har skrevet mange bøger for børn og især i fantasy-genren. Denne kan vel nærmest kaldes en dystopi om en fremtid, hvor oversvømmelser har tvunget menneskeheden til at bygge i højden på den smule land, der er tilbage. Her lever de i et strengt hierarkisk samfund, hvor de fattigste i bundens kloak kun har deltagelse i et grumt reality-show som chance for at rykke op. Men mønstret brydes, da pigen Kimo fra det næstøverste niveau mod sin vilje bliver deltager. Hun må gennem en række uhyggelige prøver, hvor hun niveau for niveau kæmper sig op med livet som indsats. Især etagen med de modbydelige slagtere fik mine nerver på højkant. Kimo får heldigvis en alliance med en anden deltager, men der er også andre, der tilsyneladende vil hende det godt, og den overraskende slutning afslører hvorfor. Bogen er uhyggelig og spændende og skrevet i et sikkert sprog.

En sammenligning med Suzanne Collins' bestseller-serie Dødsspillet ligger lige til højrebenet.

En både spændende og læseværdig bog, som man roligt kan give til de læsere, der slet ikke kan få nok af genren.


Weekendavisen

d. 5. okt. 2012

af

af

Emil Blichfeldt

d. 5. okt. 2012


Proxima

Nr. 96 (2012)

af

af

Niels Dalgaard

Nr. 96 (2012)


Børn & bøger

Årg. 65, nr. 8 (2012)

af

af

Steffen Larsen

Årg. 65, nr. 8 (2012)