Bøger / faglitteratur / idebøger

Spilopper & stjerneskud : opskrifter, tips og idéer til familier med børn


Beskrivelse


Følger årets gang og udstyrer læserne med friske og gennemtestede bud på, hvordan man med små greb kan samle familien omkring nemme og velsmagende måltider, bageprojekter, kreative aktiviteter, lege og højtidsfejringer.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. nov. 2011

af

af

Ulla Møller

d. 4. nov. 2011

Som undertitlen siger, henvender bogen sig først og fremmest til familier med børn, men der er meget inspiration at hente for alle, der holder af at lave lækker mad og af at skabe hygge omkring fødselsdage og højtider.

Det er Sif Orellanas fjerde koge- og livsstilsbog. Endnu en gang deler hun gavmildt ud af gode ideer og opskrifter, der får tænderne til at løbe i vand hos selv den mest kræsne. Her er morgenmad, der giver en god start på dagen, lækre madpakker, frugt serveret på indbydende vis og nemme, børnevenlige middage også kaldt Vuptimiddage. Afsnittet Spiloppernes 5 stjerneskud rummer fem opskrifter, der vil være sikre hits i enhver børnefamilie, og som mor til tre drenge forfalder hun ikke til til prinsessemad. Forfatteren får også tid til brunch med veninderne og til at bage cupcakes. Bogens sidste 100 sider følger årstiderne, med højtider, grillfester og andre aktiviteter ude og inde. Mange opskrifter tilskrives personer, der har sendt dem til forfatteren på hendes blog. Ud over opskrifter og ideer formidler bogen Sif Orellanas tanker om trivsel i børnefamilien. Bogen er gennemillustreret med dejlige fotografier af lækker mad og søde unger.

Det er naturligt at sammenligne bogen med forfatterens tidligere udgivelser, men der er også andre titler, hvor livsstil og kogekunst går op i en højere enhed, senest Felix Smith: Køkken og kaos.

Med det flotte Beatles-inspirerede omslag er bogen den perfekte coffee table-book, men den vil gøre lige så meget gavn i køkkenet.