Bøger / skønlitteratur / roman

Spin


Beskrivelse


Den fremadstormende journalist Daniel Disling er blevet ansat som kommunikationsdirektør i et stort medicinalfirma. Da en række mystiske dødsfald indtræffer og en ung kvinde bliver gravid, hvirvles Daniel ind i en begivenheder, der kræver både benhård handlekraft og villighed til at træffe ubehagelige beslutninger.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. sep. 2011

af

af

Sanne Caft

d. 21. sep. 2011

Selvstændig opfølgning til Mistratis første bog Solo. Samme anvendelse. Læsere af både skøn- og fagbøger om politik og medier vil kunne blive underholdt af denne roman.

I Solo mødte vi den unge, prisbelønnede journalist Daniel Disling, der kom i problemer. I Spin er han blevet kommunikationsdirektør i et medicinalfirma, og har tilsyneladende fået, hvad han stræbte efter. Men test af en ny medicin går tabt, og uheldssvangre bivirkninger viser sig. Samtidig bliver en one night stand gravid, og pludselig er alting mere end kompliceret i en verden af fortielser og hemmeligheder. Historien springer mellem Daniel og de øvrige personer i historien bl.a. de to reportere Sille og Martin, og på den måde får forfatteren skabt fremdrift og afveksling i historien, der er fortalt i et letflydende sprog. Forsiden af Spin er grafisk tæt på forgængeren. Begge med gråligt/groft baggrund med markant/sort titel og for Spins vedkommende en tom opretstående skjorte og en sortskraveret krusedulle, hvor hovedet skulle have været.

Der findes flere romaner med journalister, der opklarer sager og snuser rundt men ikke mange, hvor hovedpersonen er både skruppelløs, ambitiøs og egoistisk.

Opfølgeren til romanen Solo, 2008. Begge udspiller sig i den danske journalist- og dagbladsverden, nu suppleret med et internationalt medicinalfirma, hvor hovedpersonen Daniel er blevet kommunikationsdirektør. Ætsende, sarkastisk og nutidig underholdning, hvor alle har noget at skjule.


Politiken

d. 5. nov. 2011

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 5. nov. 2011


Jyllands-posten

d. 15. okt. 2011

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 15. okt. 2011


Weekendavisen

d. 11. nov. 2011

af

af

Hans Mortensen

d. 11. nov. 2011