Bøger / faglitteratur / kogebøger

Spis dig mere lykkelig : livsfremmende, vegetarisk mad for krop og sind inspireret af ayurveda


Beskrivelse


Sundhedssystemet ayurveda beskriver hvordan man ved at følge enkle råd om kost og spisevaner kan opnå større sundhed og glæde i livet. Ayurveda inddeler mennesker i tre grundtyper kaldet vata, pitta og kapha. Med 54 opskrifter på vegetariske retter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. dec. 2012

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 17. dec. 2012

Til alle der gerne vil leve sundt - inspireret af ayurveda.

Den første fjerdedel af denne sundhedskogebog handler om livsfremmende, udrensende og livshæmmende mad baseret på det tusinder af år gamle sundhedssystem ayurveda. Udfra de tre kropstyper - vata, pitta og kapha - kan man finde frem til den mad, der passer bedst til en. (Prøv kropstypetesten i bogen). Resten af bogen er opskrifter, der tager udgangspunkt i bogens grundlæggende kostprincipper om livsfremmende mad (grøntsager, friske råvarer, økologi osv.). Det er for de fleste opskrifters vedkommende meget enkle retter baseret på linser og/eller grøntsager. Her er både tærter, fyldte grøntsager, wokmad, lasagne, hummus, salater, kager og konfekt. De fleste ingredienser fås hos velassorterede supermarkeder, resten skal man finde i en helsekostbutik. Forfatteren har i de sidste 25 år beskæftiget sig med mad og sundhed ud fra et ayurvedisk perspektiv. Har tidligere udgivet Sundhed er at lytte, 2008. Han er uddannet ayurveda-terapeut og har været indehaver af den ayurvediske restaurant Flow i København. Bogen er flot illustreret.

Der er Spis dig lykkelig, 1998 (2. udgave kom i 2009 udgivet af Zederlinn). Den indeholder også vegetariske opskrifter på livsfremmende og styrkende mad.

En inspirerende og sundhedsfremmende kogebog inspireret af ayurveda.