Bøger / faglitteratur / kogebøger

Spis dig slank efter dit blodsukker


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. sep. 2017

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 27. sep. 2017

Med udgangspunkt i blodsukkertal, stofskifte og skræddersyede opskrifter, gives kostråd til alle, der ønsker at opnå et varigt vægttab.

Arne Astrup og Christian Bitz er henholdsvis forsker og ernæringsekspert. De har tidligere udgivet bøger om kost og sundhed bl.a. Verdens bedste kur vol. 2.0. I denne bog sætter de fokus på de modstridende slankeråd, vi har fået gennem de senere år. Skal vi spare på fedt eller kulhydrater? Og hvorfor virker nogle slankekure på naboen, men ikke på dig? Forfatterne deler folk ind i Type A, B og C, alt efter hvordan blodsukker og sukkerstofskifte fungerer hos den enkelte. Først præsenteres sukkerstofskiftet, og der gives et signalement af de forskellige typer. Derefter gives forslag til hvilke fødevarer man primært bør spise, hvis man er type A, B eller C og ønsker at tabe sig. Sidste halvdel af bogen består af opskrifter, der alle præsenteres i tre versioner; en til hver blodsukkertype. Opskriftsafsnittet er delt op i kapitler med morgenmad, mellemmåltider, frokost og aftensmad. Alle opskrifter er illustrerede. Bagerst findes guide til glykæmisk indeks, proteinguide og referenceliste.

To førende eksperter på området står bag denne velformidlende og inspirerende bog om blodsukkerets indflydelse på muligheden for at tabe sig.

Også Stabilt blodsukker på 8 uger formidler ny viden på området.