Bøger / faglitteratur / kogebøger

Spis dig sund - æg, mælk, ost


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. sep. 2008

af

af

Birgit Sloth

d. 4. sep. 2008

Den femte bog i Vægtkonsulenternes række med titlebegyndelsen "Spis dig sund", der både er for dem der vil slanke sig, og for dem der blot ønsker en sund livsstil. Bøgerne har et tiltalende, gennemillustreret layout, og lånerne vil også tage godt imod denne kogebog.

De Danske Vægtkonsulenter har stor tilslutning hos mennesker, der vil slanke sig, og det er også dem, der især bruger kogebøgerne. I opskrifterne anvendes specielle DDV-produkter, sødemiddel i stedet for sukker og let mayonnaise som fedtstof. Opskrifterne er opdelt i afsnittene æg, ost, mælk, surmælksprodukter og is. Der er opskrifter på grønsagsretter, salater, kager, desserter samt kolde og varme drikke, og der er appetitvækkende fotografier af alle retter. Ud over opskrifter indeholder bogen oplysninger om tilberedning og opbevaring af æg, mælk og ost samt fødevarernes ernæringsmæssige betydning.

Der er ikke andre specielle slankekogebøger om æg, mælk og ost, men lignende opskrifter kan findes i andre kogebøger og ugeblade. I samme serie er udkommet: Spis dig sund - frugt, Spis dig sund - kød, Spis dig sund - fisk og Spis dig sund - grønt.

En inspirerende samling opskrifter hvor der indgår mejeriprodukter eller æg, der især henvender til dem, som vil slanke sig eller som har været på en vægtvogterkur.