Bøger / faglitteratur / kogebøger

Spis dig sund - fisk


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Lene Hedengran Jacobsen

2007

Spis dig sund-serien slår to fluer med et smæk. Den henvender sig både til alle, der gerne vil spise sundt og samtidig til alle, der gerne vil tabe sig.

Det er vildt sundt, det er vildt nemt og det er vildt velsmagende. Sådan skriver forfatterne i forordet til denne indbydende fiskekogebog. Den indeholder gode råd om, hvordan fisk skal være, hvordan de skal behandles og tilberedes. Kapitlerne afgrænses af de forskellige slags fisk - fladfisk, hakket fisk, skaldyr, røgvarer, konserverede fisk osv. Der er rigtig mange gode råd, tips og idéer, og både råd og opskrifter henvender sig til alle fiskeelskere, lige fra begynderstadiet. Bagest i bogen er der noget om at opbevare fisk samt et register. Hver opskrift fylder én side, og der er et billede af det færdige resultat. Alt sammen meget indbydende, og man får straks lyst til at gå i gang. Der er opskrifter på både de mere kendte fisketyper, samt de sjældnere benyttede fisk som havtaske, lange og brosme.

Denne fiskekogebog er anden bog i serien Spis dig sund. Den første bog om grønt udkom i 2006. De Danske Vægtkonsulenter kendes primært fra deres række af bøger med titelbegyndelsen "Spis dig slank", der henvender sig til alle, der gerne vil tabe sig.

En flot og farverig kogebog, der vil blive efterspurgt på linje med de andre kogebøger udgivet af De Danske Vægtkonsulenter. En god start, når man vil prøve at bevæge sig ud i fiskeretternes verden og prøve kendte som ukendte fisk uden indgående forhåndskendskab til hverken fiskene eller tilberedningen. En frisk og indbydende fiskekogebog uden alt for mange ben i.