Bøger / faglitteratur

Spis din have


Beskrivelse


Præsentation af køkkenhavebrug i byens små haver, baggårde og altaner med fokus på bæredygtighed og økologi, hønsehold, regnvandssamling, kompost, stop af madspild m.m. Med opskrifter.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. mar. 2012

af

af

Mette Fersum

d. 22. mar. 2012

Hvis man interesserer sig for urban gardening og city farming, og også kan lide Signe Wennebergs skrivestil kan denne bog læses.

Wenneberg er forfatter til en lang række havebøger, og skriver underholdende i denne bog om at være selvforsynende, hvis man bor i byen eller har en lille have. Hun agiterer i bogen for bæredygtighed, hønsehold, dyrkning i altankasser, regnvandssamling, stop af madspild og kompost. Hun tror på, at køkkenhaven er vejen frem, hvis vi vil ud af vores afhængighed af fossile brændstoffer. Hun tror på de større globale perspektiver, og at vi med et bæredygtigt forbrug kan gøre op med en selvskabt klimakrise. Hun går ind for kollektive fællesskaber omkring urban farming og urban gardening, og det at spise lokalt - mere grønt og mindre kød. Hun interesserer sig for guerilla gardening, som er en slags politisk måde at dyrke have på, dvs. man dyrker have, der hvor der er et tomt område. Bagest i bogen er der lækre opskrifter på salater, dressinger og forskellige frokostretter. Bogen er sat rigtig fint op med farvede sider og farvefotos.

Bogen kan minde om Økologisk have : selvforsyning til husbehov, 2011. En anden titel er Tomorrow's garden : design and inspiration for a new age of sustainable gardening, 2011.

Wenneberg har sin helt egen skrivestil. Hun har sine meninger om bæredygtighed og på en underfundig måde giver hun inspiration til andre måder at leve og dyrke have på, selv med en lille altankasse. En bog der kan give stof til eftertanke.


Berlingske tidende

d. 6. maj 2012

af

af

Stine F. Mathiasen

d. 6. maj 2012


Haven

Årg. 112, nr. 10 (2012)

af

af

Bente Møller Holm

Årg. 112, nr. 10 (2012)