Bøger / faglitteratur

Spis før, under og efter du løber : sportsernæring til løbere


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. nov. 2017

af

af

Lone Krøgh

d. 8. nov. 2017

Hvis man ønsker at forbedre sin løbepræstation, er det vigtigt med viden om den rette kost og ikke mindst væske. Hvad enten man løber på konkurrence- eller motionsplan, er der råd og seriøs viden at hente i denne bog.

Bogen indledes med en række konklusioner, hvor den første lyder: "Sportsernæring er helt almindelig mad. Pointen er at tilpasse kosten til din træning, så du får trimmet måltiderne korrekt og får de rette mængder og typer af mad." Herefter et kapitel om mad og energi, hvor løberens energibehov og forholdet mellem væske, kulhydrat, fedt, protein og løbepræstationer beskrives. I kapitlerne om mad og drikke før, under og efter træning samt ændret træning gennemgås sammenhængene i tekst, tabeller og grafer, og der er enkelte lette opskrifter. Forfatterne er uddannet i idræt og ernæring.

Fin lille informationsmættet og veltilrettelagt bog. I et klart sprog lægger forfatterne vægt på betydningen af almindelig mad og sund fornuft og pointerer, at diverse sportsprodukter som fx shakes og barer kun er et supplement til den basale kost.

Bogen bygger videre på to af forfatternes tidligere udgivelse Sportsernæring til løbereSportsernæringSportskogebogenSpis - triatlons fjerde disciplinBrændstof & kølervæske til dit maratonløb, og den indeholder nu mere information, opskrifter og et fint layout. To af forfatterne har desuden redigeret lærebogen Sportsernæring. Derudover findes Sportskogebogen, Spis - triatlons fjerde disciplin, Brændstof & kølervæske til dit maratonløbBogen bygger videre på to af forfatternes tidligere udgivelse til løbere, og den indeholder nu mere information, opskrifter og et fint layout. To af forfatterne har desuden redigeret lærebogen . Derudover findes Sportskogebogen, Spis - triatlons fjerde disciplin, Brændstof & kølervæske til dit maratonløbBogen bygger videre på to af forfatternes tidligere udgivelse Sportsernæring til løbere, og den indeholder nu mere information, opskrifter og et fint layout. To af forfatterne har desuden redigeret lærebogen Sportsernæring. Derudover findes , Spis - triatlons fjerde disciplin, Brændstof & kølervæske til dit maratonløbBogen bygger videre på to af forfatternes tidligere udgivelse Sportsernæring til løbere, og den indeholder nu mere information, opskrifter og et fint layout. To af forfatterne har desuden redigeret lærebogen Sportsernæring. Derudover findes Sportskogebogen, , Brændstof & kølervæske til dit maratonløbBogen bygger videre på to af forfatternes tidligere udgivelse Sportsernæring til løbere, og den indeholder nu mere information, opskrifter og et fint layout. To af forfatterne har desuden redigeret lærebogen Sportsernæring. Derudover findes Sportskogebogen, Spis - triatlons fjerde disciplin, .