Bøger / faglitteratur / opskrifter

Spis godt - jordbær


Beskrivelse


26 opskrifter, hvor jordbær optræder i forskellige forklædninger, lige fra jordbærsalat med melon til vandbakkelser med jordbær og jordbær-spritzer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. apr. 2009

af

af

Lone Krøgh

d. 27. apr. 2009

Fin og indbydende kogebog om jordbær i det velkendte lille kvadratiske format, som de efterhånden mange bøger i rækken med titelbegyndelsen "Spis godt" har. Ret beset er der ikke meget nyt under solen i bogen, men i jordbærsæsonen vil en lille handy og udmærket layoutet jordbærbog som denne låne sig selv ud.

Denne lille kogebog indeholder 26 opskrifter med jordbær. Der er dejlige desserter som fragilité med jordbær eller jordbærsuppe med appelsin, bagværk som marengskurve med jordbær eller wiener-omelet, der er rødgrød, jordbærkoldskål, jordbærsyltetøj osv. osv. De enkelte opskrifter er enkelt beskrevet og ledsaget af indbydende farvefotografier. Af kolofonen fremgår, at bogens opskrifter tidligere er udgivet i Gyldendals kogebog og serierne Let og lækkert og også denne "Spis godt"-række, men det har jeg ikke umiddelbart kunne verificere. Det betyder heller ikke det store, det gør derimod, at det er en handy, lettilgængelig og inspirerende lille kogebog.

Enhver allround kogebog med respekt for sig selv har nogle opskrifter med jordbær. Nyere monografier med jordbær er der kun et par stykker af: Draznin: Jordbær og rabarber, 2003, som også indgår i Draznin: Frugt og bær fra haven, 2008, samt Bogø: Jordbær, 1996.

Den danske jordbærsæson er kort og bør udnyttes intensivt, og det gøres fint med denne gode lille jordbærkogebog ved hånden. Opskrifterne er set før, men det er absolut en inspirerende kogebog, som der vil være mange brugere til i juni og juli måned.Informationer og udgaver