Bøger / faglitteratur / opskrifter

Spis godt - konditorkager


Beskrivelse


Grundopskrifter på mørdej, kagecreme, lagkagebunde og vandbakkelser, fx othellolagkage, gåsebryst, jordbærkager m.m.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. nov. 2009

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 18. nov. 2009

Til alle jer, der gerne vil lave jeres egne, lækre konditorkager hjemme i køkkenet.

Endnu en lille og handy bog i det kvadratiske format, der efterhånden er kendetegnende for bøgerne i rækken med titelbegyndelsen "Spis godt". Her har forfatteren kastet sig over konditorkagerne - som vor bager laver dem. Som de andre bøger i serien er også denne nem at gå til med korte, praktiske afsnit. Her er det, der skal være - hverken mere eller mindre. I indholdsfortegnelsen kan man se alle opskriftshenvisningerne. Bogen indledes med klassiske grundopskrifter indenfor konditorfaget: mørdej, kagecreme, lagkagebunde og vandbakkelser. Og herefter er det ingen sag at kaste sig ud i de flotte jordbærkager, othellolagkager, medaljer og alskens andre lækkerier. Opskrifterne er korte og enkle, og de (flotte) færdige resultater er afbildet på modsatte side.

Vi har en del bøger om kagebagning - og også nogle om konditorkager - på bibliotekerne. Forcen ved denne lille bog er at den er kvadratisk, praktisk, god. Med det menes, at den har et lille, handy format, indholdet er enkelt og overskueligt, og den fokuserer på det enkle - at det skal være til at gå til for os alle. Her kan man også nøjes med at tage denne lille bog frem, fremfor at bruge et kapitel i en anden bog, når det er tid til at lave konditorkager.

En absolut anbefalelsesværdig lille bagebog med meget overskuelige opskrifter, så der forhåbentlig er flere der tør vove sig ud i at lave kager, som ellers kun bageren kan lave dem.