Bøger / faglitteratur / bagebøger

Spis godt - muffins


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. sep. 2010

af

af

Laura Michelsen

d. 23. sep. 2010

Henvender sig til dem, der gerne vil spise sundt, varieret og enkelt.

De kvadratiske kogebøger med titelbegyndelsen "Spis godt" fra Gyldendal minder lidt om en moderne udgave af 1970'ernes "Eva Kakkelbøger". Små handy kogebøger med omkring tyve opskrifter inden for et afgrænset mademne. I dette tilfælde så forskellige som muffins, madpakker, indisk mad og sild. Før disse fire er udkommet ca. 25 andre titler i serien. Forfatteren er madskribent bl.a. for "Alt for damerne" og har selv udarbejdet opskrifterne. Hvad angår disse, er de indiske og muffins-opskrifterne lækre, fantasifulde og lidt udfordrende. Det er også disse to bøger, der har de mest appetitvækkende fotos. Silde- og madpakkebøgerne er mere enkle, både hvad angår opskrifter og fotos. Det gælder for alle bøgerne, at de ingredienser, der optræder, alle kan findes i et velassorteret supermarked.

Der er efterhånden udgivet en del af disse små temakogebøger på forskellige forlag. Gyldendal har selv udgivet en anden serie Gyldendals små kogebøger, der til forveksling minder om disse.

Der er ikke noget dårligt at sige om kogebøgerne i rækken af bøger med titelbegyndelsen "Spis godt", men der findes mange af samme type på markedet.