Bøger / faglitteratur / opskrifter

Spis godt - smoothies


Beskrivelse


32 opskrifter på smoothies med jordbær, hindbær, brombær, blåbær, hyld og mere eksotiske frugter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. nov. 2008

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 6. nov. 2008

Det er in at spise sundt og budskabet om 600 gram frugt og grønt om dagen er nået bredt ud. I den forbindelse er smoothies en hurtig, let og velsmagende måde at få dækket det daglige behov for vitaminer, mineraler og kostfibre på. Smoothies egner sig også godt til at drikke lige efter træning. Et blik på udlånsstatus for vores bøger om smoothies fortæller, at de er godt udlånt, så behovet for inspiration er der.

Gitte Heidi Rasmussen skriver om mad i blandt andet Alt for Damerne og i denne lille bog præsenterer hun 31 forskellige smoothies. Grundingredienserne er jordbær, hindbær, brombær, blåbær, hyld og en gruppe med hvad hun kalder blandede eksotiske frugter, som fx kiwier, ananas og papaya. Opskrifterne er lige til at gå til, de er hurtige at lave og kræver ikke de store indkøb. Der er billeder af alle smoothies. Bogen er udkommet i serien Spis godt, en serie, som består af små overskuelige bøger.

At bøger om smoothies er populære ses af, at der bare i 2008 er kommet 6 bøger, som udelukkende handler om smoothies, derudover er der afsnit om smoothies i mange andre bøger, som fokuserer på sund levevis. I forhold til de bøger, jeg har kunnet kigge i, er der små nuancer og forskellige i ingredienserne, de er ikke helt ens. I størrelse og layout minder denne bog om 500 juicer og smoothies, 2008.

Bogen bringer egentlig ikke så meget nyt, men det er en let tilgængelig og overskuelig lille bog om et meget populært emne, og nogen vil måske foretrække en overskuelig bog.