Bøger / faglitteratur / spiseguides

Spis i Roms sidegader


Beskrivelse


Forfatterens personlige anbefalinger til restauranter i Rom, koncenteret om sidegaderne ud fra Roms store pladser som fx Peterspladsen og Piazza Navona. Hver restaurantbeskrivelse består af en lille personlig anekdote om stedet og værten.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2010

af

af

Katja Larsen

d. 1. okt. 2010

Spis i Roms sidegader giver inspiration til lokale spisesteder - der hvor italienerne selv spiser.

Skuespiller og forfatter Per Pallesen har her skrevet sin anden bog om restauranter i Rom. Denne gang koncentrerer han sig om sidegaderne ud fra Roms store pladser som Peterspladsen og Den Spanske Trappe. Hver restaurantbeskrivelse består af en lille personlig anekdote om stedet og værten. Der gives typisk en vurdering af en enkelt ret hvert sted, en angivelse af prisleje samt åbningstider og telefonnummer. Stilen bliver grundet anekdote stilen lidt personlig og man mærker tydeligt at forfatteren holder af både Rom og mad. Claus Seidel har illustreret bogen.

Per Pallesen har tidligere skrevet Spis i det gamle Rom : Trastevere som udkom i 2000 og som koncentrerer sig om den ene bydel. Denne nye udgivelse tilbyder dermed bud på restauranter fra andre dele af Rom. Stilen er den samme som tidligere.

Per Pallesen er tydeligvis en mand der er glad for både Rom og mad. Denne bog henvender sig til de lånere, der ønsker en anden tilgang til Roms restauranter. Stilen vil appellere til nogle lånere, mens andre måske vil synes den er lidt for personlig.