Bøger / faglitteratur / vegetariske kogebøger

Spis mere plantebaseret : en forskningsbaseret tilgang til et sundere liv


Beskrivelse


Supergrundig og forskningsbaseret introduktion til en plantebaseret kost. Med gode råd om kostomlægning og opskrifter. For alle der ønsker at spise grønnere og mere plantebaseret.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. mar. 2021

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 25. mar. 2021

Supergrundig og forskningsbaseret introduktion til den plantebaseret kost. Med gode råd om kostomlægning og opskrifter. For alle der ønsker at spise grønnere og mere plantebaseret.

Danmark har netop fået nye officielle kostråd, som anbefaler at en langt større del af vores kost er plantebaseret. Bogen giver med en forskningsbaseret tilgang en indføring i, hvorfor det rent sundhedsvidenskabeligt er så vigtigt at spise mere grønt og plantebaseret. Første del har fokus på evidensen bag de mange sundhedsfordele, der er ved at spise flere grøntsager, frugter, fuldkorn, bælgfrugter, nødder og frø. Anden del fokuserer på, hvad man bør vide hvis man vil i gang med at omlægge kosten helt eller delvist. Her får man en introduktion til, hvordan man selv kan sammensætte næringsrigtig plantebaseret kost, samt 35 opskrifter på morgenmad, frokost, aftensmad og søde sager. Forfatteren er sygeplejerske og har gennem hele sit studie og efterfølgende arbejdet med emnet.

Bogen er "spot on" i tiden, hvor der er større og større fokus på at spise grønt og plantebaseret. Forfatteren har været yderst grundig i sin research og resultatet er nærmest en grundbog i den plantebaserede kost. Bogen er på et højt niveau, som kræver dedikerede læsere, men er dog også i mindre bidder tilgængelig for andre, der vil vide mere om at spise plantebaseret, især anden del.

I Plantebaseret familiemad gives en introduktion til mere plantebaseret mad med fokus på familievenlige og traditionelle retter i en grønnere udgave.