Bøger / faglitteratur / kogebøger

Spis vilde planter


Beskrivelse


Beskriver 52 arter af spiselige, vilde planter. De gennemgås med hensyn til: karakteristiske kendetegn, udbredelse, høst, kulturhistorie, anvendelse og smag. Der er desuden udarbejdet en opskrift til hver af de 52 planter.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. maj 2013

af

af

Lone Krøgh

d. 29. maj 2013

Fin og anvendelig bog om spiselige, vilde danske planter. Den er oplagt til læsere med interesse for naturens spisekammer og for det nye nordiske køkken.

Den danske natur vrimler med planter, som nu er ved at få en renæssance i det nye nordiske køkken, og som for generationer tilbage var et naturligt og vigtigt supplement i den daglige husholdning på landet. I denne flot layoutede bog gør forfatterne, som til daglig beskæftiger sig med mad, botanik og produktudvikling, kyndigt og inspirerende opmærksom på en række spiselige planter. Nogle af planterne er velkendte for mig, mens andre forekommer helt nye. Bogens opdeling følger årstiderne, og for hver plante gives oplysninger om karakteristika, udbredelse, høst, kulturhistorie, anvendelse, smag samt en enkelt opskrift. Der er tydelige farvefotografier og tegninger af hver plante, og opskrifterne er lige til at gå til.

Bogen supplerer fint den eksisterende halve snes nyere bøger om emnet. Nævnes kan fx Ukrudt : kogebog med nordiske urter, 2012, Anette Ekmann: Naturens spisekammer, 2010, Jonathan Hiltons Det vilde køkken, 2007, og Anemette Olesens have- og naturkogebøger.

Fin, inspirerende og velredigeret bog om at bruge såvel kendte som mere upåagtede vilde planter fra den danske natur i madlavningen. Der er interesse for emnet på alle biblioteker, og med denne bog i hånden kan man fx byde på gratineret strandkål, bøgeblad- eller ukrudtsalat.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 8. aug. 2013

af

af

Winnie From Thesbøl

d. 8. aug. 2013


Skoven

Årg. 45, nr. 8 (2013)

af

af

sf

Årg. 45, nr. 8 (2013)