Bøger / faglitteratur

Spiselige insekter


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. juli 2016

af

af

Peter Martin Jørgensen

d. 18. juli 2016

Vi spiser jordens fødevarer hurtigere end de bliver til. Denne bog byder på et løsningsforslag. Der skal insekter på menuen. For interesserede i naturvidenskab og studerende.

Vores madforbrug sætter verden under pres, og især vores kødindtag er alt for stort. Med den denne bog tager Joachim Offenberg udfordringen op og giver en gennemgang af insekter som en del af fødevarerne. Insekter spises mange steder i verden, men i den vestlige verden er det stadig forbundet med tøven. Insekter er en fremragende protein- og vitaminkilde og er lette at avle med høj dyrevelfærd. Vigtigere har de også en meget lille miljømæssig påvirkning i forhold til fx kvæg- og svinekød. Offenberg beskriver også den mangfoldighed der findes blandt spiselige insekter, hvor mere end 200 arter spises verden over. Der afsluttes med et bud på fremtiden, hvor befolkningstilvæksten argumenterer for insekter på menuen. Der afsluttes med en enkelt opskrift samt forslag til videre læsning. Joachim Offenberg er biolog og seniorforsker ved Aarhus Universitet. Han har udgivet videnskabelige og populærvidenskabelige bøger og artikler om bl.a. insekter.

Velskrevet tekst om et aktuelt emne, der viser at myrer ikke kun hører til på NOMA, men også på hverdagens middagstallerken. Den forståelige, men grundige tekst akkompagneres fint af fotos.

Bionyt har et lignende temanummer Insekter som mad og husdyrfoderThe insect cookbook. Den engelske The insect cookbook er blandt de eneste insektkogebøgerBionyt har et lignende temanummer Insekter som mad og husdyrfoder. Den engelske er blandt de eneste insektkogebøger.