Bøger / faglitteratur / opskrifter

Spiselige vilde planter : med opskrifter


Beskrivelse


Omkring 40 planter fra den danske natur gennemgås alfabetisk. Planten beskrives bl.a. med angivelse af udseende, voksested, oprindelse, evt. anvendelse som lægeurt, karakteristika, smag og en enkelt opskrift, hvor planten indgår som ingrediens.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. apr. 2017

af

af

Lone Krøgh

d. 19. apr. 2017

Det er blevet populært at sanke spiselige planter i naturen. Denne lille bog henvender sig til dem, der er med på trenden, og som har lyst til at bruge det grønne i madlavningen.

Omkring 40 almindelige planter fra den danske natur gennemgås alfabetisk. På et dobbeltopslag er der en beskrivelse af planten med angivelse af blandt andet udseende, voksested, oprindelse, evt. anvendelse som lægeurt, karakteristika, smag og en enkelt opskrift, hvor planten indgår som ingrediens. Tegninger af alle planter og fotografier af nogle af retterne.

En indbydende bog i samme lommebogsformat og fine layout som de øvrige i serien fra Koustrup. På kort plads får man en del information om de enkelte planter, og man må så acceptere, at der kun er plads til en enkelt opskrift med hver plante. Det er en bog, der kan bruges af alle.

Bogen kan sammenlignes og anvendes på linje med andre fra Koustrups serie, fx Naturens spiselige frugterSpiselige blomsterNaturalmanakSankDanmarks vilde spiseplanterVild og Spiselige blomster. Den kan også supplere nogle af de andre og mere omfattende bøger om vilde planter, der er udkommet de sidste par år som fx Naturalmanak, Sank, Danmarks vilde spiseplanter, Vild - naturen ind i køkkenet samt Anemette Olesens øvrige have- og naturbøgerBogen kan sammenlignes og anvendes på linje med andre fra Koustrups serie, fx Naturens spiselige frugter og . Den kan også supplere nogle af de andre og mere omfattende bøger om vilde planter, der er udkommet de sidste par år som fx Naturalmanak, Sank, Danmarks vilde spiseplanter, Vild - naturen ind i køkkenet samt Anemette Olesens øvrige have- og naturbøgerBogen kan sammenlignes og anvendes på linje med andre fra Koustrups serie, fx Naturens spiselige frugter og Spiselige blomster. Den kan også supplere nogle af de andre og mere omfattende bøger om vilde planter, der er udkommet de sidste par år som fx , Sank, Danmarks vilde spiseplanter, Vild - naturen ind i køkkenet samt Anemette Olesens øvrige have- og naturbøgerBogen kan sammenlignes og anvendes på linje med andre fra Koustrups serie, fx Naturens spiselige frugter og Spiselige blomster. Den kan også supplere nogle af de andre og mere omfattende bøger om vilde planter, der er udkommet de sidste par år som fx Naturalmanak, , Danmarks vilde spiseplanter, Vild - naturen ind i køkkenet samt Anemette Olesens øvrige have- og naturbøgerBogen kan sammenlignes og anvendes på linje med andre fra Koustrups serie, fx Naturens spiselige frugter og Spiselige blomster. Den kan også supplere nogle af de andre og mere omfattende bøger om vilde planter, der er udkommet de sidste par år som fx Naturalmanak, Sank, , Vild - naturen ind i køkkenet samt Anemette Olesens øvrige have- og naturbøgerBogen kan sammenlignes og anvendes på linje med andre fra Koustrups serie, fx Naturens spiselige frugter og Spiselige blomster. Den kan også supplere nogle af de andre og mere omfattende bøger om vilde planter, der er udkommet de sidste par år som fx Naturalmanak, Sank, Danmarks vilde spiseplanter, - naturen ind i køkkenet samt Anemette Olesens øvrige have- og naturbøger.