Bøger / skønlitteratur / roman

Spøgelser i Breslau


Beskrivelse


Krimi fra 1910'ernes Breslau, hvor kriminalassistent Mock med den udsvævende livsførelse bliver udfordret af en række bestialske mord i byens dekadente kredse. Hvorfor bærer alle mord en personlig hilsen til ham?

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. mar. 2011

af

af

Lone Krøgh

d. 2. mar. 2011

Tredje bind i den tysk-polske krimiserie noir fra mellemkrigstidens Breslau. Som de foregående er det et glimrende tidsbillede og en helt anderledes læseoplevelse end de mange mainstream krimier. For læsere af historiske krimier.

Vi befinder os i 1919 i mellemkrigstidens Breslau, som på dette tidspunkt er tysk. Kriminalassistent Mock lever et udsvævende liv, men hvad betyder det, at en række bestialske mord på personer fra storbyens usædelige underverden bærer en hilsen til ham? Og hvorfor bliver de personer, han efterfølgende afhører, også myrdet? Efter et strabadserende og livstruende opklaringsarbejde blandt skørlevnere og fanatikere, er Mock nedbrudt på krop og sjæl, men som trofaste læsere ved, klarer han den. Han er nemlig hovedperson i Krajewskis øvrige velskrevne og velfungerende Breslau-krimier, som er skrevet i omvendt kronologi: Den første foregår i trediverne, den anden i tyverne og denne i 1910'erne. Fjerde og sidste bind i serien udkommer senere på året.

Marek Krajewski (1966) er helt sin egen. Han er velskrivende og leverer glimrende krimier med et historisk perspektiv og kan måske sammenlignes med en Vázquez Montalbán eller en Philip Kerr.

Tredje udmærkede bind fra mellemkrigstidens tyske Breslau. Det er en krimi, som ligger langt fra tidens mainstream krimier, men som vil tiltale læsere af intelligente historiske krimier. Seriens bind kan læses uafhængigt af hinanden.


litteratursiden.dk

d. 28. mar. 2011

af

af

Mie Henriksen

d. 28. mar. 2011

En anderledes krimi fyldt med dekadence fra mellemkrigstidens centraleuropa. Selv om denne udgivelse er nummer tre i rækken af fire, ligger den tidsmæssigt først, således at nye læsere sagtens kan sta...


Politiken

d. 18. juni 2011

af

af

Mette Højbjerg

d. 18. juni 2011


Berlingske tidende

d. 25. mar. 2011

af

af

Kristoffer Zøllner

d. 25. mar. 2011


Politiken

d. 19. mar. 2011

af

af

Mette Højbjerg

d. 19. mar. 2011


Weekendavisen

d. 18. mar. 2011

af

af

Bo Bjørnvig

d. 18. mar. 2011