Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Spøgelser på Fagerø


Beskrivelse


Elly, Tash og Sierra holder igen sommer på Fagerø sammen med hunden Mojo. Da de går på spøgelsesjagt, møder veninderne både et rigtigt genfærd og løser gåden om Tash's afdøde onkels underlige opfindelser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. aug. 2013

af

af

Maria Sjøblom

d. 14. aug. 2013

Dette er lige en bog, der vil falde i de 9-12-årige pigers smag. Bogens indbydende lyserøde og lilla forside vil skræmme drengene væk, men sikrer i stedet at pigerne selv vil hive bogen ned af hylden.

3. del af den engelske pigeserie Klipklapper-klubben og den hidtil bedste fortælling om veninderne Elly, Tash og Sierra. Rammen er som altid sommer på Fagerø og de 3 piger kommer både på spøgelsesjagt sammen med hunden Mojo og de løser mysteriet om den rige Tashs afdøde onkel, som var en genial opfinder. Pigerne er stadig let karikerede typer, men da der er kommet mere kød på deres indbyrdes forhold, ligesom handlingen er mere intens og dramatisk end tidligere, ender bogen som en spændende page-turner. Bogens seje piger er ordentlige og søde og enhver dansk pige ville ønske, at hun kunne være med i Klipklapper-klubben. Bagerst i bogen er der både forfatterportræt, opskrift på arme riddere, venindeprofiler for de 3 piger og et appetitvækkende kapitel fra 4. del i serien. Bogen kan sagtens læses uden at have læst de andre bind i serien, og sproget er let, flydende og nutidigt. Alle sider er suppleret med små, pyntende vignetter.

Serien minder efterhånden om en moderne De fem-bog og har samme læserskare som fx Camilla Wandahls Veninder for altid-serie og Gitte Løkkegaards Knus-klubben.

Endnu en dejlig bog om Klipklapper-klubben, som selvom handlingen er blevet mere spændingsmættet, har bevaret sin uskyldighed i pigeskildringerne.