Bøger / faglitteratur til børn

Spøgelsesbogen


Beskrivelse


Alle har hørt om spøgelser, men hvor mange har set ét? Her er både fakta og historier om forskellige slags spøgelser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. jan. 2012

af

af

Bo Knudsen

d. 17. jan. 2012

Lille letlæst bog om spøgelser for de ca. 9-11-årige. Til fornøjelse, læsetræning og let gys. Forside og illustrationer i en forenklet streg tror jeg har størst appel til yngre børn og voksne.

I en serie især om overnaturlige væsner med forskellige forfattere og illustratorer er her et bind om spøgelser. Vi får lidt "fakta" og en række små personlige spøgelseshistorier. De små gys mildnes af de enkle s/h stregtegninger i en skæv og forenklet streg. Bogen er behagelig at læse med verssat tekst, stor typografi og gode margener. Sætningerne er korte men indimellem med lange ord. Forfatteren er kendt for bl.a. flere muntre, letlæste bøger, fx Turbo i knibe, 2008. Tegneren er ny i Danmark. Den første bog i serien Græske guder : de tre brødre, 2012/02, har med Peter Bergting en illustrator med større direkte appel til målgruppen, hvilket også gælder et par af de efterfølgende bind, fx Ridderbogen m. Jens Ahlbom.

Det populære emne er der selvsagt mange bøger om. En anden "faktabog" om emnet, Mystiske møder med spøgelser, 2005, adskiller sig fra denne med sine fotos og farvestrålende illustrationer.

En charmerende lille bog med fakta og historier om spøgelser. Mest til læsetræning med et let gys. Af seriens forskellige illustratorer er dette binds illustrator Marika Maijala dog ikke den mest appellerende til målgruppen.