Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Spøgelsesjægerne


Beskrivelse


Dragen Pamfilius er sikkerhedsansvarlig for Sjæletjenesten, som sikrer at sjæle fra alle planeter reinkarneres rette sted. Da drengen Anders dør og ender i Limbo, må de arbejde sammen for at opklare mysteriet om Spøgelsesjægere, der indfanger sjæle.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. maj 2016

af

af

Maria Sjøblom

d. 27. maj 2016

Hvad sker der med vores sjæle, når vi dør? Science fiction for læsere, der er interesserede i reinkarnation.

Drengen Anders bor sammen med sin lillesøster Maja og deres alkoholiserede mor. På grund af moderens omsorgssvigt tager Anders sig af Maja. Men da Anders dør i en ulykke ender han i Limbo, som er en mellemstation for sjæle fra jorden. Her bliver han modtaget af deres ukendte storesøster. Hun bliver sammen med mange andre sjæle fanget af de frygtede spøgelsesjægere. Spøgelsesjægerne har også stjålet sjæle fra højere niveauer i Sjæletjenesten, som sørger for at hver sjæl blive reinkarneret i en passende krop. Den blå drage, Pamfilius, er ansvarlig for sikkerheden i Sjæletjenesten og må sammen med Anders følge sporet mod Cassiopeia.

Dette er 2. del af serien om Pamfilius, men den kan sagtens læses alene. Den danske forfatter har under pseudonym udgivet Amalie og skytsånden, hvor Pamfilius også optræder. Bogen har humoristiske betragtninger om det moderne liv, fx når rumvæsner fra en anden planet er villige til at arbejde uden overenskomst. Historien drukner dog lidt i for mange indskudte sidehandlinger. Dialogerne virker gammeldags og utroværdige. Dette gælder især børnenes dialog om moderens misbrug. Rumvæsenernes accent virker forstyrrende på læsningen.

Forfatteren virker inspireret af, men er ikke på niveau med, Erwin Neutzky-Wulffs forfatterskab. Det store fokus på det moralske budskab ses også i Vibeke Binderups kristne ungdomsbog Evnen.Informationer og udgaver