Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Spøgelsesjagt


Beskrivelse


Det hemmelige Firkløver skal opklare en uhyggelig sag. Om natten er der en, som hyler forfærdeligt. Måske kommer lyden fra det tomme hus ved siden af. Er det et dyr, et menneske eller er det et spøgelse, som skriger så fælt?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. feb. 2015

af

af

Inge Lykke

d. 6. feb. 2015

Polly og Pernille er lige faldet i søvn ovre hos deres ven Hamid, da han vækker dem. "Hørte I det"? hvisker Hamid. De ligger helt stille alle tre, mens de hører et højt uhyggeligt hyl. Til børn fra 8-10 år.

Detektivklubben Det hemmelige Firkløver består af søstrene Polly og Pernille, deres ven Hamid og hunden Prut. For at opklare dette mysterium, må de op midt om natten og ud at lede i mørket efter den person, som skriger så uhyggeligt. Næste dag fortæller far om en 82-årig dame, som er forsvundet. Måske er det hende, der er blevet kidnappet! Måske ligger hun og skriger ovre i det tomme hus om natten! Illustrationerne er farvede tegninger. Der er tegnet en del skæve perspektiver. Personerne har en hvid streg omkring sig. Det ser ud som om, de er klippet ud og limet på tegningerne. Bogen er hardback.

En fin bog med tilpas gys til 8-10-årige. Handlingen beskriver fint, hvor hurtigt fantasien kan løbe af med os. De søde, humoristiske og medfortællende tegninger gør bogen indbydende.

I samme serie og med samme let-tal findes fra 2013 fx Prut finder en skatFlasken i kisten. Man kan godt sammenligne serien "Den lyseblå Baron" fx Flasken i kisten. Lidt gys, men alligevel ikke så uhyggeligtI samme serie og med samme let-tal findes fra 2013 fx Prut finder en skat. Man kan godt sammenligne serien "Den lyseblå Baron" fx . Lidt gys, men alligevel ikke så uhyggeligt.