Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Spøgelsesredderne - det indespærrede spøgelse


Beskrivelse


Tvillingerne Sam og Sara kan se frem til en rigtig kedelig sommerferie, hvor far og mor skal arbejde i deres restaurant hele tiden. Men så fortæller far dem en familiehemmelighed. Og så sker der noget. Spændende bog om spøgelser for børn fra 6 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. mar. 2023

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 3. mar. 2023

Tvillingerne Sam og Sara kan se frem til en rigtig kedelig sommerferie, hvor far og mor skal arbejde i deres restaurant hele tiden. Men så fortæller far dem en familiehemmelighed. Og så sker der noget. Spændende bog om spøgelser, der kan læses højt fra 6 år og læses selv fra 9 år.

Sam og Sara får sig noget af en overraskelse, da de får at vide, at deres farmor og farfar var spøgelsesforskere, og at kælderen faktisk stadig er fuld af alle deres opfindelser og ting. Pludselig tegner en ellers dødkedelig sommerferie til at blive lidt sjovere end bare at se far og mor knokle i deres restaurant fra morgen til aften. For far siger, at de må undersøge tingene alt, hvad de vil. Hvad Sam og Sara måske ikke havde regnet med er, at der kommer en meget mærkelig lyd ud af et af deres apparater. Noget, der måske godt kunne lyde som et spøgelse. Men de findes jo ikke - eller? Bogen er første del i serien "Spøgelsesredderne", og den er gennemillustreret med sort-hvide tegninger. Forfatteren har lavet en anden lille gyserserie, "Læs den, hvis du tør", fx SkyggenMonstret i cirkus. Illustrator kendes fra Monstret i cirkusSam og Sara får sig noget af en overraskelse, da de får at vide, at deres farmor og farfar var spøgelsesforskere, og at kælderen faktisk stadig er fuld af alle deres opfindelser og ting. Pludselig tegner en ellers dødkedelig sommerferie til at blive lidt sjovere end bare at se far og mor knokle i deres restaurant fra morgen til aften. For far siger, at de må undersøge tingene alt, hvad de vil. Hvad Sam og Sara måske ikke havde regnet med er, at der kommer en meget mærkelig lyd ud af et af deres apparater. Noget, der måske godt kunne lyde som et spøgelse. Men de findes jo ikke - eller? Bogen er første del i serien "Spøgelsesredderne", og den er gennemillustreret med sort-hvide tegninger. Forfatteren har lavet en anden lille gyserserie, "Læs den, hvis du tør", fx Skyggen. Illustrator kendes fra .

En hurtigt læst lille "hyggelig" gyserbog om hverdag og familie med spøgelsesdetektivstemning og tilpas mystik. Bogens store sats og mange illustrationer gør den overkommelig at læse selv.

En anden hyggelig "gyserserie" er "Den lille gyserbutik", fx Den lille gyserbutik og det nådesløse kildepulverTurbo jager spøgelser. Turbo jager spøgelser handler også om spøgelsesjagtEn anden hyggelig "gyserserie" er "Den lille gyserbutik", fx Den lille gyserbutik og det nådesløse kildepulver. handler også om spøgelsesjagt.