Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Spøgelsesskibet


Beskrivelse


Krimi. De tre drengedetektiver, Jupiter Jones, Pete Crenshaw og Bob Andrews, bliver indblandet i en mystisk sag, der involverer spøgelsesskibe, en sørøverskat og den uhyggelige pirat Dystre Duncan, som tilsyneladende går igen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. apr. 2011

af

af

Vera Hollerup

d. 7. apr. 2011

Denne serie henvender sig til børn - primært drenge - fra 10 til 12 år. Målgruppen er de børn, der elsker serie-krimier, hvor børn opklarer mysterier og forbrydelser, hvor selv politiet har givet op. De gode forsider med enkle motiver i gysende grønlige farver appellerer direkte til målgruppen og efterlader ingen tvivl om bøgernes indhold. Bøgerne kræver derfor ingen speciel formidling.

Denne trivi-krimi-serie udkom allerede på dansk i 70'erne under serietitlen Alfred Hitchcock og de tre detektiver. Serien var ret populær og udkom med ca. 40 bind. Ligesom nu blev den skrevet af forskellige forfattere. De nye bøger er oprindeligt udgivet på tysk. Seriens tre hovedpersoner er tre skoledrenge på ca. 11-12 år. De er utroligt fornuftige, begavede, belæste og i det hele taget nogle raske drenge, der formår at tage en beslutning og handle modigt og snarrådigt - altså de stereotype ungdomsdetektiver - lige efter bogen. Bøgerne er opbygget på samme måde: De tre børnedetektiver får nys om et mysterium, som ingen hidtil har kunnet opklare. Ved hjælp af deres velorganiserede detektivbureau, hvor de tre drenge har hver deres specifikke arbejdsområde, bliver tilsyneladende overnaturlige fænomener afsløret og opklaret. Det overnaturlige viser sig da at have en naturlig og prosaisk forklaring.

Den nye serie virker rimeligt opdateret og indeholder moderne fænomener som internet, computer og mobiltelefoner.

Som trivi-krimier fungerer bøgerne godt og vil sikkert tilfredsstille målgruppen.Informationer og udgaver