Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Spøgelset i lunden


Beskrivelse


Den 12-årige Tim og hans 11-årige søster Cecilie er på sommerferie hos deres bedstemor, der driver et pensionat. Børnene lader som om det spøger for at lokke flere gæster til. Men det er ikke kun gæster, der kommer, for børnene har uforvarende lokket andre frem - de døde.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. dec. 2009

af

af

Vera Hollerup

d. 11. dec. 2009

Bogen henvender sig til 10-12-årige yndere af gysere og spøgelseshistorier. Bogen kræver ingen videre formidling - både på grund af sin sigende titel og den virkningsfulde og dæmoniske forside i spøgelsesagtige kulører. Kan læses af både drenge og piger.

Forfatteren er i forvejen kendt for sine andre spøgelseshistorier: Hun kom fra dybet, 2007 og Spøgelsernes hemmelighed, 2008. Hovedpersonerne i denne bog er den 12-årige Tim og hans 11-årige søster Cecilie. De er på sommerferie hos deres bedstemor, der driver et pensionat i et stort, gammelt hus. Børnene vil godt skaffe flere gæster til stedet og optræder som spøgelser, da huset tidligere har været hjemsøgt. Deres forehavende lykkes kun alt for godt, og udover at lokke en masse irriterende spøgelsesjægere til stedet, får de også vækket de virkelige spøgelser. Det er en spændende og velskrevet spøgelsesroman, der er godt disponeret, og morskab og løjer afløses af gys og gru. Det brogede persongalleri er godt og levende beskrevet. Spændingskurven er fint opbygget, og bogen slutter med et dramatisk klimaks og en eftertænksom afklaring.

Læsere af denne bog vil også synes om Åndeløs, 2008 af Cliff McNish, der også handler om nogle forpinte spøgelsesbørn, der terroriseres af et voksent spøgelse i et gammelt hus.

En god klassisk spøgelseshistorie uden splatter og barske effekter. Bogen er glimrende underholdning med nogle vedkommende og tiltalende hovedpersoner, som læserne let vil kunne identificere sig med.Informationer og udgaver