Bøger / faglitteratur / erindringer

Spørge Jørgen : Jørgen Leth svarer på alt


Beskrivelse


Filmmanden og sportskommentatoren Jørgen Leth (f. 1937) svarer på spørgsmål fra Radio24syvs lyttere om alt lige fra hvornår han sidst har grædt over til hvordan man bliver en zombie.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. okt. 2016

af

af

Per Månson

d. 20. okt. 2016

I januar 2016 sendte Radio24syv en række programmer, hvor lytterne kunne stille alle mulige spørgsmål til Jørgen Leth. Mange af spørgsmålene og besvarelserne er redigeret og samlet tematisk i denne bog, der henvender sig til Jørgen Leths mange fans.

Journalisten Zissel Astrid Kjertum-Mohr har besøgt filmmanden, poeten og sportskommentatoren Jørgen Leth på Haiti. Her har hun på radiolytternes vegne stillet en række spørgsmål om alt mellem himmel og jord, som Jørgen Leth filosoferer over og i enkelte tilfælde nægter at svare på, da spørgsmålene kan blive for banale. Bogen er illustreret af en række sort-hvid billeder ofte fotograferet af sønnen Asger Leth.

Leth er en mand, der deler vandene, og det vil han også gøre med denne bog, men vi der holder af hans vidende stil og elegante sprog, tager også denne bog med, der udmærker sig ved dens umiddelbarhed og ærlighed.

Tematisk ligger bogen både op ad og i forlængelse af Det uperfekte menneske. [Bind 1] og de to følgende. Anders Houmøller Thomsen, der har bearbejdet materialet, har yderligere udgivet bl.a. Særling fra verdens ende om Johnny MadsenDet uperfekte menneske. Bind 1 : Scener fra mit livSærling fra verdens endeTematisk ligger bogen både op ad og i forlængelse af Det uperfekte menneske. [Bind 1] og de to følgende. Anders Houmøller Thomsen, der har bearbejdet materialet, har yderligere udgivet bl.a. om Johnny Madsen.


Kristeligt dagblad

d. 14. nov. 2016

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 14. nov. 2016


Weekendavisen

d. 18. nov. 2016

af

af

Marta Sørensen

d. 18. nov. 2016