Bøger / faglitteratur

Spørgeteknik


Beskrivelse


Hvornår virker hvilke spørgsmål, hvordan og hvorfor? Hvordan styrer og støtter man en samtale, hvordan forandrer man en samtales karakter, hvordan sælger man med sine spørgsmål en vare, udfordrer en medarbejder eller skræller omsvøb og forvanskninger af en samtalepartners udsagn.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. mar. 2014

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 14. mar. 2014

Det er den samme brede gruppe af professionelle "samtalere" fra coaches til interviewere, som var målgruppe til bogens første udgave, som denne nye udgave henvender sig til.

Anders Stahlschmidt og Peter Knoop Christensen er begge selvstændige konsulenter indenfor kommunikationstræning og -teknik. De udgav i 2007 år denne bog, der nu efter tre oplag foreligger i en nyredigeret og på væsentlige områder nyskrevet udgave, som fører bogen up to date. Der er stadig tale om en relevant udgivelse, der grundigt, kyndigt og alligevel enkelt giver en lang række gode råd til alle, der føler et behov for at stille spørgsmål på en mere professionel måde. Det er især metodeafsnittet, der er omskrevet, men også bogens opbygning er en anden, ligesom der er en del nye eksempler ikke mindst på det helt centrale: spørgsmålene. Forsiden er ny, men litteraturlister og stikordsregister er på samme niveau som på den 1. udgave, som den bør erstatte.

Der er skrevet andre bøger om spørgeteknik, men som fx Interview for journalister (senest 2009) retter de sig mod specielle grupper.

Ny udgave af en gennemprøvet bog, som fortsat bør nyde stor udbredelse.


Berlingske tidende

d. 4. maj 2014

af

af

Henrik Ørholst

d. 4. maj 2014


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 51, nr. 5/6 (2014)

af

af

Jørgen Mark Pedersen

Årg. 51, nr. 5/6 (2014)