Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Spor af Liv


Beskrivelse


Julians lillesøster, Liv, forsvinder efter en bytur. Sideløbende med politiets efterforskning går Julian i gang med at undersøge søsterens venskabskreds og færden. Snart står det klart, at søsteren har levet et liv, som hverken Julian eller forældrene har kendt til.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. nov. 2018

af

af

Janne Møller Nielsen

d. 6. nov. 2018

Julians søster kommer ikke hjem efter en bytur. Hvor er hun? Hvad er der sket? Krimi for 13-15-årige.

Julian er en stille og indadvendt dreng, men da hans søster Liv forsvinder, tager han affære. Han ringer til søsterens bedste veninde, og gradvist bliver han klar over, at søsteren har ført et liv, som hverken han eller forældrene har kendt til. Men hvad er rygter, og hvad er realiteter, når omgangskredsen kobler Liv med stoffer, sugardating og hede beskeder til en lærer? Bogen, der har lix 19, udgives i serien "Sort læseklub". På seriens side kan man hente læseforståelsesopgaver til bogen.

Barsk og rigtig spændende pageturner, der fænger fra første side. En slags prolog, der fortæller om det, der gik umiddelbart forud for Livs forsvinden, indleder romanen. Afsnittet har - som det eneste i bogen - Livs synsvinkel, og det giver læseren en merviden, som pirrer lysten til sammen med broren at finde forklaringen på, hvad der er sket med Liv. Gradvist bliver man klar over, at der under den pæne families overflade, gemmer sig grufulde hemmeligheder. Romanen er velskrevet i sprog og indhold og udover, at bogen er hurtig at læse, mærker man ikke, at den er læsepædagogisk bearbejdet.

Det er oplagt at give sig i kast med andre titler i serien "Sort læseklub" fx Jagten - undercoverZahira, der også handler om en familie med hemmeligheder. Zahira er et andet god bud på spænding med lav lixDet er oplagt at give sig i kast med andre titler i serien "Sort læseklub" fx Jagten - undercover, der også handler om en familie med hemmeligheder. er et andet god bud på spænding med lav lix.


Børn & bøger

Årg. 72, nr. 2 (2019)

af

af

Kirsten Aggerholm (f. 1934)

Årg. 72, nr. 2 (2019)