Bøger / skønlitteratur / roman

Spor af mord


Beskrivelse


Krimi. Jesper er forelsket i Rikke. En dag er hun væk. Han bliver bekymret. Hans mistanke er begrundet. Rikke er blevet myrdet. Han sætter sig for at finde de skyldige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. okt. 2010

af

af

Vibeke Axelsen

d. 25. okt. 2010

Bogen henvender sig til voksne, der gerne vil læse noget, der ikke er for vanskeligt tilgængeligt hverken læse- eller indholdsmæssigt.

Denne letlæsningskrimi handler om Jesper, der er tømrer og er en genert ung mand på 29 år. Han ønsker sig at få en kæreste, men det vil ikke rigtig lykkes for ham. Han forelsker sig i underboen Rikke, som er prostitueret. I hendes selskab føler han sig ikke kikset. Han mødes med hende, når de vasker tøj, men da hun en dag ikke dukker op, bliver han bekymret. Hans mistanke, om at der er sket hende noget forfærdeligt, viser sig at være begrundet. Han finder ud af, at hun er blevet myrdet på den mest bestialske vis; sømmet op på væggen som en korsfæstet. Han synes, at politiet er for passivt. Til Rikkes begravelse møder han en af hendes veninder, og sammen opsøger de "Prædikanten", som de prostituerede frygter. Det bliver meget spændende, makabert og blodigt. Heldigvis mere end anes der i bogens slutning håb for Jesper og Louises fremtidige fælles liv. Sætningerne er korte, og de sværeste og længste ord er delt.

Læselyst-serien tæller efterhånden mange titler - også i denne genre.

Krimigenren og hovedpersonens liv og dilemma er velvalgt til seriens tænkte målgruppe; læsere, der måske gerne vil læse krimier, men som vil kløjes i den læsemæssige sværhedsgrad. De kan med denne bog få dette behov tilfredsstillet. Bl.a. indeholder denne bog et rædselsvækkende torturrum, som ligner det, der er beskrevet i Mænd der hader kvinder.