Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sporløs. Bind 1 : Dæknavn - Mathias


Beskrivelse


Krimi. Rasmus' far er tidligere rocker, og han bliver forfulgt. Derfor må de flytte langt væk, og politiet hjælper dem med det. Der er dog nogle af rockerne, der følger efter.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. maj 2012

af

af

Vibeke Axelsen

d. 23. maj 2012

Bogen er i serien Ung PS. Den kan læses fra 11 år.

Krimi. I et nutidigt, mundret, letlæst og velskrevet hverdagssprog fortælles om en dreng og hans far. Faren er rocker, dog nu forhenværende, da han er kommet i "bad standing", fordi han har "sunget" til politiet. Moren er blevet dræbt af en bilbombe, placeret af rockerne. Hele situationen er meget traumatisk for drengen. På grund af alt dette sørger PET for, at far og søn, udstyret med nye navne - nu Søren og Mathias - og en dækhistorie, i nattens mulm og mørke bliver flyttet fra København til Sæby. Faren tager til Hamborg for at få fjernet de mange tatoveringer og få "organiseret" om på fysiognomiet. Mathias må i nogle dage klare sig selv. Det går galt. Nogen må have lækket til rockerne i Nordjylland, for Mathias bliver forfulgt, og bogen slutter med en cliff hanger, der vil noget. Layoutet er meget læsevenligt med store bogstavtyper, og historien er inddelt i 14 ikke alt for lange kapitler. Forsideillustrationen virker appellerende og gengiver fint dramaet i handlingen.

Bogen kan få samme slags - blot lidt yngre - læsere, som den populære og meget læste Dødelig pakke af Lars H. Jørgensen har. Ligeledes serien Hævnens labyrint også udgivet i serien Ung PS.

Forfatteren har en stor produktion af gode, letlæste børnebøger bag sig. Denne føjer sig til rækken. Det er dog at holde læserne på pinebænken, at nr. 2 i serien endnu ikke er udkommet! En medlæser/bedømmer; - dreng i 5. kl.: "Jeg tror, at jeg aldrig har læst en bedre bog!".


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 1. feb. 2013

af

af

Tove Staugaard

d. 1. feb. 2013