Bøger / faglitteratur til børn

Sport i gamle dage


Beskrivelse


Indhold: I gamle dage ; Olympiske lege ; Amatør eller professionel ; Boksning og brydning ; Fodbold ; Håndbold ; Atletik ; Gymnastik ; Svømning ; Cykling ; Hvorfor dyrke sport. I mange tusinde år har mennesker dyrket sport. I begyndelsen var det for at ære guderne, men snart begyndte folk at konkurrere med hinanden og for 100 år siden blev de første sports-klubber oprettet.

EmneordAnmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. apr. 2013

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 18. apr. 2013

Bogen hører til serien De små fagbøger, der er målrettet børn fra 3.-5. klasse. Bogen egner sig til interesselæsning, læsetræning, læsekurser og fælleslæsning ved små projekter.

I denne bog drejer emnet sig om sport gennem tiderne - tilbage til de ældste tider - til det gamle Ægypten og Grækenland, om OL, over middelalderen til for 100 år siden, hvor man gjorde op med ren amatørsport og indførte den professionelle sport. De ældste sportsgrene bliver præsenteret, og der henvises til i dag og ofte til kendte sportsudøvere fra Danmark. Teksten er placeret læsevenligt i to spalter og med god luft mellem afsnittene. Bogen har mange understøttende fotos. Der er billeder af Danmarks 1. OL hold i 1896, kendte fodbold- og håndboldspillere, svømmeudøvere og cykelryttere. Teksten omhandler sport bredt såvel enkeltmandssport som holdsport. Fagbogen indeholder indholdsfortegnelse, stikord samt litteraturliste. Omslaget viser et foto af et dansk scoringsforsøg i håndbold.

I samme serie er kommet titlerne: Olympiske Lege, 2012, Håndbold, 2002, begge af Bent Faurby og Fodbold, 2001, af Jan Frejlev.

Det fantastiske ved serien De små fagbøger er, at den omfatter så mange emner og interesseområder, at man som lærer kan motivere alle elever i klassen til at læse og lære mere og derved tilegne sig ny viden. Bogen egner sig til selvstændig læsning, læsekurser og til indhentning af viden til små projekter. Teksten er let at læse og målrettet børn fra 9-11 år.