Bøger / faglitteratur / undervisningsmaterialer

Sport, sundhed og identitet


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. nov. 2009

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 27. nov. 2009

Elever/studerende på gymnasieniveau med opgaver, hvor faget idræt indgår i tværfaglige projekter, vil med denne bog have et godt redskab til at kombinere relevante fag til en helhedsforståelse af titlens emner: sport og sundhed.

Kapitlerne omhandler emner som identitet og livsstil, kropskompetence, idrætspsykologi, sund kost og idrætsudfoldelse, idrætsskader og doping, og alle emner beskrives af eksperter på området. Arne Astrup skriver fx om sund mad og Rasmus Damsgaard om doping. Der er tale om selvstændige kapitler, hvor sammenhængen mellem dem er etableret gennem redaktørernes arbejde med artiklerne og helheden af emner. Så kan eleverne vælge og prioritere mellem kapitlerne i forhold til deres aktuelle opgaver, for niveauet er netop rettet mod tværfagligt opgaveskrivende studerende på gymnasieniveau.

Målt ud fra de mange spørgsmål om tværfagligt materiale om alle emner, vil der også være behov for denne bog, der indgår i en forlagsserie - www.sportogsundhed.dk - hvor den er på niveau med forlagsseriens Træningsfysiologi og Humanistisk og samfundsvidenskabelig idrætsteori.

Meget anvendelig bog om forskellige sider af sport, idræt, sundhed, identitet og samfund med formidling af stoffet målrettet mod gymnasieniveau og på et dertil passende niveau, men også af interesse for andre med ønske om mere viden om emnerne.


Gymnasieskolen

Årg. 93, nr. 6 (2010)

af

af

Morten Tjalve

Årg. 93, nr. 6 (2010)