Bøger / faglitteratur

Sportens største ledere : hemmeligheden bag store præstationer


Beskrivelse


Kan Pep Guardiola og Alex Ferguson trylle? Er det magi, der ligger bag Vince Lombardi, Johan Cruyff og Phil Jacksons præstationer? Brüchmann og Trolle afdækker hemmelighederne bag nogle af de største og mest varige succeser i sportens historie – og bygger bro mellem bold og business ved at se på, hvad der fremmer store præstationer. Uanset om det handler om at lede og inspirere Michael Jordan, Joe Montana, Michael Laudrup eller Lionel Messi, går vejen ikke gennem magi, men gennem motivation, individuel ledelse og systematisk arbejde med mennesket frem for spilleren. I eksempler og interviews får læseren opskriften på varig succes i organisationer. Få også et helt nyt indblik i det arbejde, som hjemlige trænere som Thomas Frank, Ståle Solbakken og Kasper Hjulmand yder. Kendetegnende for disse sportsledere handler det ikke om at opnå resultater, men om at skabe dem. Forfatterne gør op med måleskemaer og simple resultatmål, for vejen til en styrket konkurrenceevne ligger i menneskers potentiale. I Champions League – såvel som i erhvervslivet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. maj 2014

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 26. maj 2014

Henvender sig til de som på ene eller anden måde interesserer sig for sports- og præstationsledelse. Nyttig til fx en skoleopgave om sportsledelse.

Peter Brüchmann, der er digital chef på TV2 og Mikael Trolle, landstræner og sportsdirektør i Dansk Volleyball Forbund, skriver sammen en sports-analytisk bog om, hvad der skiller succes fra fiasko i ledelsen af sport. Bogen er i 3 dele. Efter et indledende afsnit med manende overskrifter som "Glem resultat - fokuser på præstationen" og "Den hårde næstekærlighed - lederen", præsenterer den velskrivende forfatterduo i del 2 cases med en lang række af de største indenfor sportsledelse. Det er bl.a. Vince Lombardi, et lederikon fra amerikansk fodbold, Sir Alex Ferguson, skotten som med 26 sæsoner som leder af Manchester United er den mest vindende træner i fodboldhistorien, Bill Walsh, endnu et lederikon fra amerikansk fodbold, Phil Jackson, der kaldes "the Zen Master", som er et lederikon fra NBA- basketball og ikke mindst fodboldikonet hollandske Johan Cruyff, der portrætteres under titlen: "Den uperfekte leder med den perfekte vision". Tredje del er teoretisk og handler om præstationsledelse. Peter Brüchmann har bl.a. også skrevet Generation+ : high performance - hele livet.

Andre bøger om sportsledelse og præstationsledelse er bl.a. Præstationskultur - mental management eller antologien Idrætsledelse.

For den kulturelt sportsinteresserede en meget interessant bog. Fleste lånere på lidt større biblioteker.