Bøger / faglitteratur til børn

Sportsheste


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. aug. 2016

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 19. aug. 2016

Bogen giver dig et hurtigt overblik over forskellige hestesportskonkurrencer herunder dressur, ridebanespring, polo og andre holdspil, kørsel med vogn samt konkurrencer over længere afstande. Frilæsning fra 9 år.

I serien "Populære heste" fra Flachs kommer bogen "Sportsheste". Teksten er sat med stor typografi, og på alle opslag er fotos af heste og ryttere i forskellige sportsgrene. Omslaget viser rytter og hest, der passerer en forhindring i et spring. Bagerste opslag viser forklaringer på ord og et register med stikord.

Du kan læse om sportsgrene, hvor man bruger heste til konkurrencer. Bogen er oversat fra engelsk, og derfor omhandler den også sportsgrene, vi ikke kender så godt i Danmark fx polo-crosse og horse-ball. Hver hestesportsgren er kort forklaret, så hvis du vil vide mere, må du læse om dem i andre bøger. Teksternes indhold virker lidt tilfældigt. Der er beskrivelser af nødvendigt udstyr til de forskellige sportsgrene. På alle sider er fotos, der viser heste og deres ryttere. Teksten er sat med meget store typer, så man tror, bogen er let at læse. Teksten har lix 23. Få steder - ved sammensatte ord - er der brugt orddeling. De fleste personer på bogens fotos er af voksne ryttere.

Der er rigtig mange hestebøger på markedet. Heste og ridningPony-stævne og Pony-stævne er nyere titler om emnetDer er rigtig mange hestebøger på markedet. Heste og ridning og er nyere titler om emnet.