Bøger / faglitteratur

Sportshypnose : teknik og metoder


Beskrivelse


Trin for trin gennemgås metoder og teknikker til at dygtiggøre sig inden for hypnose med eksempler på forfatterens arbejde med fokusoptimering, smertebehandling, viljeudvikling og selvsuggestion.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. aug. 2012

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 21. aug. 2012

Bogen henvender sig til alle, der interesser sig for hypnose, fx sportsfolk og trænere, der vil optimere den mentale faktor. Kan bruges også af nybegyndere indenfor hypnose.

Erik Østenkjær er praktiserende sportspsykolog, og bogen fortæller, at han som coach og sparringspartner har hjulpet "eliteidrætsudøvere i 21 lande og inden for 27 sportsgrene". Om bogen skriver han i forordet: "Bogen er tænkt som en praktisk lærebog for de, der ønsker at tilegne sig de mest fundamentale metoder og teknikker inden for hypnose eller trancetilstande, og ikke som et større teoretisk værk om hypnose." Og hans bog om sportshypnose virker da netop også som en brugbar blanding af teori og praksis. Bogen har bl.a. et lærerigt afsnit med naturligvis anonymiserede klienthistorier fra Østenkjærs praksis. Først definerer EØ hypnose bl.a. som "en søvnlignende tilstand, hvor den hypnotiserede er særlig modtagelig for påvirkninger". Efter en tilpas mængde teori følger anvisninger på, hvordan man så gør. Det ser umiddelbart spændende ud, og de par trin jeg forsøgte mig med, er forholdsvis nemme at gå til.

En lidt ældre titel fra 1996 Lær sportshypnose af Kim Møller Larsen. Om hypnose generelt fx Hypnose og selvhypnose af William J. Ousby fra 2001 og om selvhypnose Lær at forstå og praktisere selvhypnose fra 2006.

Savnet bog på hylden, nok især på lidt større biblioteker.