Bøger / faglitteratur

SPQR : det antikke Roms historie


Beskrivelse


Om Roms udvikling fra landsby til supermagt og hovedsæde for Romerriget og hvordan romerne betragtede dem selv og deres gerninger.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. feb. 2018

af

af

Morten Brynildsen

d. 19. feb. 2018

Hvordan vokser en lille jernalderlandsby by sig større end nogen anden by og ender som centrum for et emperium? Historie- og arkæologi-interesserede - især studerende ved videregående uddannelser - kan her få en dyb og nuanceret indføring i antikkens Rom.

Med udgangspunkt i skriftlige og arkæologiske kilder tager Mary Beard os med ca. 2000 år tilbage til skabelsen af et af oldtidens magtcentre. Beard spinder tråde tilbage til den tid og det sted, hvorfra centrale dele af vores sprog, politik, samfunds- og kulturforståelse oprinder. Romerrigets aggressive ekspansion var ikke planlagt på forhånd. Forud gik en kompleks udvikling. De etablerede historiske perspektiver udfordres af Beard, som sætter spot på flere tidligere underbelyste aspekter ved Roms samfundsklasser, demokratiske tiltag og udvikling.

Der kan drages mange paralleller til nutidens krige, ekspansiontrang og kultursammenstød, så det er spændende, horisontudvidende læsning, der til stadighed er relevant. Sproget i bogen flyder godt i denne danske oversættelse.

Beards moderne tilgang står i relief til klassikeren Det romerske riges forfald og undergang. Bind 1, som traditionelt er Rom-studiets faste afsæt. Vil man have en kortere indføring, anbefales The Roman empire. For en skønlitterær beskrivelse af livet i antikkens Rom, kan man læse Cæsar. [Bind 1]Det romerske riges forfald og undergang. Bind 1 : Romerrigets storhedstid ; Soldaterkejsere og opløsningThe Roman empireCæsar. Bind 1 : Roms porteBeards moderne tilgang står i relief til klassikeren Det romerske riges forfald og undergang. Bind 1, som traditionelt er Rom-studiets faste afsæt. Vil man have en kortere indføring, anbefales . For en skønlitterær beskrivelse af livet i antikkens Rom, kan man læse Cæsar. [Bind 1]Beards moderne tilgang står i relief til klassikeren Det romerske riges forfald og undergang. Bind 1, som traditionelt er Rom-studiets faste afsæt. Vil man have en kortere indføring, anbefales The Roman empire. For en skønlitterær beskrivelse af livet i antikkens Rom, kan man læse Cæsar. [Bind 1].


litteratursiden.dk

d. 31. mar. 2018

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 31. mar. 2018

Levende, nuanceret og velfunderet gennemgang af det antikke Roms historie. Et flot eksempel på, at historieskrivning kan være både underholdende og fagligt helt i top. Forfatteren er en af verdens før...


Berlingske tidende

d. 14. mar. 2018

af

af

Bent Blüdnikow

d. 14. mar. 2018


Jyllands-posten

d. 15. juli 2018

af

af

Gerhardt Eriksen (f. 1931)

d. 15. juli 2018


Weekendavisen

d. 9. mar. 2018

af

af

Klaus Lynggaard

d. 9. mar. 2018


Kristeligt dagblad

d. 14. apr. 2018

af

af

Kristian Østergaard (f. 1966)

d. 14. apr. 2018


Logos

2019, nr. 1

af

af

Bo Larsen (f. 1978)

2019, nr. 1