Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Sprækker i virkeligheden : 8 uhyggelige historier fra fantasiens mørke kroge


Beskrivelse


Noveller, der med spænding, uhygge og åbne slutninger, giver mulighed for at bruge fantasien.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. feb. 2018

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 16. feb. 2018

Otte skræmmende noveller, der balancerer på kanten mellem virkelighed og fantasi og som med antydninger og åbne slutninger, inviterer læseren til at tolke med. Fra 12 år.

De otte historier tager alle udgangspunkt i unge mennesker i svære situationer. Der er bl.a. historien om Sara, der bliver så bange for sin egen hånd, at hun er nødt til at skære i den. Og historien om Sofias far, som er så bange for at miste Sofia, at han gør alt for at holde hende hjemme. Emma, som får beskeder på Facebook fra sin døde veninde og Hjalte, der ser sin bror og sin kæreste mødes midt om natten, mens Hjalte selv drages mod havet. Forfatterne har skrevet 4 noveller hver, og i indholdsfortegnelsen vises fordelingen. Begge forfattere er veletablerede og har skrevet adskillige børnebøger.

Forfatterne har virkelig fundet de mest skræmmende temaer, og har skrevet spændende og aktuelle historier. Der er meget usagt og mange åbne slutninger, som giver gode muligheder for dialog og efterbearbejdning om aktuelle temaer som cutting, søskenderelation samt savn og samvittighed efter tab af ven eller bror.

Man kan læse flere gysernoveller i Monster Lilit6 gode grunde til ikke at sove i mørkeSkamKrigshemmeligheder og andre små og store gemmelege af Kenneth Bøgh Andersen. Camilla Wandahl har en enkelt gysernovelle med i 6 gode grunde til ikke at sove i mørke. Generelt kommer der mange novellesamlinger af høj kvalitet fx Skam og Krigshemmeligheder og andre små og store gemmelegeMan kan læse flere gysernoveller i Monster Lilit af Kenneth Bøgh Andersen. Camilla Wandahl har en enkelt gysernovelle med i . Generelt kommer der mange novellesamlinger af høj kvalitet fx Skam og Krigshemmeligheder og andre små og store gemmelegeMan kan læse flere gysernoveller i Monster Lilit af Kenneth Bøgh Andersen. Camilla Wandahl har en enkelt gysernovelle med i 6 gode grunde til ikke at sove i mørke. Generelt kommer der mange novellesamlinger af høj kvalitet fx og Krigshemmeligheder og andre små og store gemmelegeMan kan læse flere gysernoveller i Monster Lilit af Kenneth Bøgh Andersen. Camilla Wandahl har en enkelt gysernovelle med i 6 gode grunde til ikke at sove i mørke. Generelt kommer der mange novellesamlinger af høj kvalitet fx Skam og .Informationer og udgaver