Bøger / skønlitteratur / noveller

Sprækker : noveller


Beskrivelse


I ni noveller flettes hverdagens små dramaer ind i mystik, horror og overnaturlige væsner og uhyggen breder sig.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. okt. 2014

af

af

Maria Björnsdóttir

d. 17. okt. 2014

9 horror-noveller, der kan få de små hår til at rejse sig og læseren til at tjekke, at alle døre er låst og vinduerne lukket. De fleste horror fans vil synes om disse noveller.

Teddy Vork debuterede i 2008 med en samling horror noveller. Han har flere andre udgivelser bag sig, der primært henvender sig til unge voksne horror fans. I "Sprækker" er Vork tilbage til horror novellerne. Forside og illustrationerne ved hver novelles begyndelse refererer til bogens titel. Litterære referencer til Poe, Stephen King m. fl. Myter og sagnfigurer flettes ind i hverdagsdramaer (en forfatter, der lægger sin kritiker for had, en lille dreng der ikke kan sove og forestiller sig uhyrer bag gardinet og under sengen, mm).

Uhyggelige kvalitets noveller, der med fordel fx kan bruges til højtlæsning. Uhygge og spænding kryber ind under huden på læseren, der følger hovedpersonernes levende mareridt.

Oplagt at sammenligne med novellesamlingerne PixHorror.dk og Horror.dkOplagt at sammenligne med novellesamlingerne Pix og .


Himmelskibet

Nr. 44 (2015)

af

af

Thomas Winther

Nr. 44 (2015)