Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Spring


Beskrivelse


Philip lever for at skate, og sammen med tre venner laver han en skater-hjemmeside for at tjene lidt penge. Men efterhånden som siden bliver mere populær, bliver vennerne også presset til at lave farligere tricks, og en dag går det galt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. okt. 2011

af

af

Martin W Hansen

d. 3. okt. 2011

Bogen henvender sig især til drenge, der dyrker skateboard-kulturen og alt, hvad dertil hører. Kan selvlæses fra ca. 9-10 år, bruges op til 16 år og kan formidles som en letlæst bog om drenge, der skater.

Det er forfatterens første bog på dansk, og er en del af forlaget Carlsens letlæste Carlsen ekko-serie. Det er en skater-bog om drengen Philip, der bare lever for sin sport. Skolen er i princippet kun en pause mellem de sjovere ting i hans liv. En dag, da han og hans bedste ven Wally skater bag den lokale Netto, møder de en professionel skater, som giver drengene en idé til at starte deres egen skater-hjemmeside, og tjene lidt penge på at gøre det, de elsker. Men med pengene kommer også et pres for at lave til stadighed sværere og farligere stunts, og en dag går det galt. Det er en rigtig god fortælling om en almindelig nede-på-jorden dreng, med normale ungdomsproblemer, som læsere i samme alder let kan relatere til. Sproget er let at læse. Forsiden er fin og bagsideteksten formidler indholdet godt.

Vi mangler faktisk skater-bøger for drenge i den aldersmæssige målgruppe. Dog kan Johan Unenges 4 meter over jorden klart anbefales, denne serie har mange temaer til fælles med nærværende bog.

En rigtig fin titel for skater-drengene, som bestemt vil udfylde et hul i vore samlinger. Den kan desuden anbefales en meget bred målgruppe rent aldersmæssigt.