Bøger / faglitteratur

Sproget og barnet


Beskrivelse


Om barnets tilegnelse af sproget fra spædbarnets tidlige kontakt og frem til 6 års alderen, samt hvad forældre og pædagoger kan gøre for at udvikle barnets sprog.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. feb. 2009

af

af

Kirsten Marie Hansen

d. 5. feb. 2009

Forældre og pædagoger får med denne udgivelse en lille håndsrækning til at hjælpe barnet med at udvikle sproget.

Sproget og barnet handler om børns sprog, og hvordan barnet tilegner sig sproget. Bogen gennemgår de påvirkninger, der bidrager til sammenstykningen af sprogtilegnelsen, og de sproglige kompetencer børn har brug for. Forfatteren kommer også omkring forældres og pædagogers rolle i dette indlæringsforløb. Udover børns sprogudvikling generelt er der også afsnit om tosprogede børns sprogtilegnelse. Bogens forfatter, Bente Sidenius er uddannet pædagog og talepædagog. Hun er i forvejen kendt for andre bøger samt artikler om emnet. Desuden afholder hun foredrag og kurser.

Forfatteren har tidligere udgivet Sprogstimulering af børn, 2001, Små børns sprog, 1999, Jeg kan tale to sprog, 1999 og Det skal være sjovt at være lille og godt at blive stor, 1997. Af disse omhandler Små børns sprog også børns sprogtilegnelse og deres voksnes indflydelse på processen. Blandt nyere titler kan også nævnes Styrk dit barns sprog hhv. 0-3 år og 3-6 år fra forlaget Dafolo.

I bogen påpeges det, at tilegnelse af sprog er mere end blot at mestre en god udtale eller et rigt ordforråd. Det største ved sprogbrugen er nemlig evnen til at kommunikere og indgå relationer og forstå verden, og det udvikler ikke bare barnets sprog, men også barnet selv. Bogen virker meget grundig, desuden er den hist og her krydret med lidt prosa og et par illustrationer.