Bøger / faglitteratur

Sproghistorier : en alsidig literacy-pædagogik i børnehave, SFO og indskoling


Beskrivelse


Sproghistorier præsenteres som et konkret værktøj til at arbejde med literacy-pædagogik i børnehave, SFO og indskoling. Med en ukompliceret blanding af dokumentation og planlægning kan pædagoger og lærere forlænge og uddybe børnenes lege og interesser med engagerende, sprogligt udviklende aktiviteter og refleksion over de skriftsproglige verdener.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. nov. 2012

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 2. nov. 2012

Som denne bogs undertitel meget præcist formulerer det, så henvender denne bog sig til pædagoger og lærere, som arbejder med børn i børnehave, SFO og indskolingen. Derudover har bogen også relevans på lærer- og pædagoguddannelsen.

Bogen har en meget velstruktureret opbygning. Indledningsvis introduceres og diskuteres literacy-pædagogikken samt arbejdet med sproghistorier, og der gives praktiske eksempler herpå. Dernæst fortælles om, hvordan man kan arbejde med sproghistorier i henholdsvis børnehave, SFO og indskolingen. Og afslutningsvis sættes literacy-pædagogikken ind i et politisk perspektiv. Bagerst i bogen findes tre skemaer til eget arbejde med literacy og sproghistorier. Bogen er skrevet i et lettilgængeligt sprog og de praktiske eksempler har stor relevans. Afrundingen af bogen er dog mere krævende af sin læser, men samtidig oplagt for lærer- og pædagogstuderende at fordybe sig i, i forbindelse med selve studiet og til anvendelse ved eksamensopgaver.

Bogen kan læses sammen med titler som Skrivelyst i børnehaven, 2012 og Skrivelyst og læring, 2011.

Litteracy-pædagogikken er i fremvækst i Danmark. Denne bog giver et godt indblik i litteracy-pædagogikkens muligheder for at medvirke struktureret til en alsidig udvikling af børns sprog og udtryksformer.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 24. jan. 2013

af

af

Pia Weise Pedersen

d. 24. jan. 2013