Bøger / faglitteratur / hækleopskrifter

Spruttebogen : hæklede sovedyr til de allermindste


Beskrivelse


Opskrifter på hæklede og strikkede blæksprutter og tilbehør samt vejledning i at donere dem til neonatal-afdelinger via Spruttegruppen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. apr. 2017

af

af

Heidi Buur Pedersen

d. 21. apr. 2017

Opskrifter på hæklede og strikkede blæksprutter og tilbehør samt vejledning i at donere dem til neonatal-afdelinger via Spruttegruppen. Til håndarbejdere der gerne vil støtte et godt formål.

Det er bevist, at hæklede eller strikkede (blæk)sprutter kan berolige for tidligt fødte børn der ligger i kuvøse. Spruttegruppen har siden 2013 indsamlet og sendt mere end 22.000 sprutter til neonatalafdelinger i Danmark - alle doneret af frivillige over hele landet. Her fortæller de om deres arbejde og giver vejledning i, hvordan man selv kan producere og donere sprutter. I bogen findes 3 grund-opskrifter: hæklet og strikket sprutte, og hæklet gople. Derudover seks opskrifter på hovedpynt (fx hatte). Desuden trin-for-trin anvisning på basismasker, magisk ring, vendestrik og udtagning med omslag.

Layoutmæssigt en frisk og sjov bog med grundige og letforståelige vejledninger, så man ikke er i tvivl om proceduren, hvis man vil donere sprutter. Med sine 36 sider og kun ni opskrifter giver den et godt overblik, og de simple vejledninger er gode til nybegyndere. Information og opskrifter findes også på Spruttegruppens hjemmeside. Man kan finde mere inspiration på de sociale medier fx Instagram.

Der findes figurer og dyr til hæklere i AmigurumiHæklede slaskedyrHæklede dyrStrikkede dyrStrikkede fingerdyr, Hæklede slaskedyr og Hæklede dyr. Til strikkefolket i Strikkede dyr og Strikkede fingerdyrDer findes figurer og dyr til hæklere i Amigurumi, og Hæklede dyr. Til strikkefolket i Strikkede dyr og Strikkede fingerdyrDer findes figurer og dyr til hæklere i Amigurumi, Hæklede slaskedyr og . Til strikkefolket i Strikkede dyr og Strikkede fingerdyrDer findes figurer og dyr til hæklere i Amigurumi, Hæklede slaskedyr og Hæklede dyr. Til strikkefolket i og Strikkede fingerdyrDer findes figurer og dyr til hæklere i Amigurumi, Hæklede slaskedyr og Hæklede dyr. Til strikkefolket i Strikkede dyr og .