Bøger / skønlitteratur / roman

Stålets vilje


Beskrivelse


Fantasy. I det mægtige rige Unionen samles en gruppe umage folk om at imødegå den selvtilstrækkelighed, som er ved at udløse den store nedsmeltning. Vold og brutalitet er blevet dagens orden i kampen mellem ondt og det der er værre.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. sep. 2014

af

af

Helle Winther Olsen

d. 25. sep. 2014

Kulsort fantasy, blodige menneskeskæbner og begsort humor i dyster forening. Første bind af fantasy-trilogi, hvor kampen står mellem ondt og værre i et middelalderligt univers, der styres af vold og brutalitet. Ondskabsfuld, god underholdning for voksne fantasy-elskere.

I et middelalderligt univers er fire store riger under politisk og voldelig nedsmeltning. Det kolde nord mod det varme syd. I den store by i Unionens midte, eller på vejen dertil, møder man historiens hovedkarakterer: den handicappede, smerteforpinte inkvisitor Glokta, adelsmand og kaptajn Jezal Luthar, den nifingrede kriger Blodnier samt Bayaz, Mager af første grad (magiker). Hvilken opgave kan man på nogen måde tiltænke disse umage fire i et brutalt, dekadent og korrumperet storbymiljø? Gradvist nærmer de sig hinanden og en mulig fælles skæbne.

Fremragende, opslugende underholdning, hvor både persongalleriet og miljøerne er virkelig originalt og sort skildret. Forfatteren skriver så blodet sprøjter, men med sans for humor og timing. Man overgiver sig gerne til disse granvoksne antihelte, men man skal kunne acceptere blodige, voldsomme scener. Man savner lidt det ellers så obligatoriske kort over romanens geografi.

Mindre romantik, sex og heltedyrkelse end i Kampen om tronen men sortere og sjovere, omend lige så intrigant.


litteratursiden.dk

d. 5. nov. 2014

af

af

Jens Rasmussen

d. 5. nov. 2014

Actionfyldt og sorthumoristisk britisk fantasy er endelig kommet på dansk! Stålets Vilje er første del af Joe Abercrombies trilogi ’Den Første Lov’. Her møder vi den hårdføre barbar Logen Nifinger, ...


Politiken

d. 6. okt. 2014

af

af

Anne Marie Vedsø Olesen

d. 6. okt. 2014