Bøger / faglitteratur / litteraturanalyser

Stadier paa livets vei


Beskrivelse


Vejledning til læsning af Søren Kierkegaards "Stadier paa Livets Vei" fra 1845 om den alment menneskelige udvikling, som også går tæt på Kierkegaards eget liv. Til Kierkegaard-læsere, som ønsker en let og overskuelig vejledning.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. sep. 2023

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 15. sep. 2023

Vejledning til læsning af Søren Kierkegaards "Stadier paa Livets Vei" fra 1845 om den alment menneskelige udvikling, som også går tæt på Kierkegaards eget liv. Til Kierkegaard-læsere, som ønsker en let og overskuelig vejledning.

Nye udgaver af to bøger i serien "Hjælpekunst i Søren Kierkegaards forfatterskab", der er ment som kortere guider til Kierkegaards filosofiske værker. Ungdomsværket "Af en endnu levendes papirer" begynder som en anmeldelse af H.C. Andersens roman "Kun en spillemand", men udvikler sig til det filosofiske startskud til Kierkegaards teser om livets stadier. Stadieteorien tages op senere i "Stadier på livets vei", der udfolder de tre eksistenssfærer: æstetikeren, etikeren og den religiøse. I de to bøger trækker Søelund de vigtigste pointer frem, så man ved læsningen af Kierkegaards originale værker får en håndsrækning til forståelsen af teksterne. Begge bøger er udstyret med en begrebsoversigt samt litteraturliste.

Søelunds korte guider til Kierkegaards værker forstår på eksemplarisk vis at formidle det svære stof og vinkle det på en måde, der gør det spændende og vedkommende. Bøgerne er gode til studie- og læsekredse med interesse for Kierkegaard.

Der er ikke væsentlige ændringer i forhold til de tidligere udgaver: "Af en endnu levendes papirerStadier paa livets veiKierkegaards univers" og "Stadier på livets vei". Andre vejledninger findes fx i klassikeren Kierkegaards universDer er ikke væsentlige ændringer i forhold til de tidligere udgaver: "Af en endnu levendes papirer" og "Stadier på livets vei". Andre vejledninger findes fx i klassikeren Kierkegaards universDer er ikke væsentlige ændringer i forhold til de tidligere udgaver: "Af en endnu levendes papirer" og "Stadier på livets vei". Andre vejledninger findes fx i klassikeren .


Bibliotekernes vurdering

d. 10. juni 2014

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 10. juni 2014

Henvender sig til de mange Kierkegaard-læsere, som ønsker en let og overskuelig vejledning i forbindelse med læsning af de originale tekster.

Forfatteren er cand. mag. i idehistorie og etnografi. I denne lille brugsbog forsøger hun at hjælpe læseren på vej til større forståelse af Kierkegaards tænkning. Hendes ambition er at udgive en mindre guide til hvert af Kierkegaards værker, så man undgår de større oversigtsværker om Kierkegaards forfatterskab. Hun starter med Stadier på Livets Vei, og der er tale om en overskuelig og forholdsvis lettilgængelig vejledning, som givetvis vil hjælpe mange med en indføring i Kierkegaards tankeverden.

Tidligere er kommet I Vinen er sandhed, 2014, som er en nænsom redigering af første afsnit i Stadier på Livets Vei. Derudover findes adskillige analyser af Kierkegaards tekster bl.a. den roste antologi Den udødelige : Kierkegaard læst værk for værk, 2005.

En kort og overskuelig vejledning til læsning af Stadier på Livets Vei.