Bøger / faglitteratur / øvelser

Stærk ryg på 10 min.


Beskrivelse


Om hvordan man med kun ti minutters daglig træning kan få en stærk og sund ryg, bl.a. om grundkroppen, krop og holdning, mærk din kropsholdning, kernen, balancen og grounding.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. maj 2017

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 29. maj 2017

Vidste du at 10 minutters daglig indsats er nok til at holde din ryg stærk og sund? For alle, især kvinder, der har problemer med ryggen eller gerne vil forebygge rygskader.

Bogens forfatter er pilatesinstruktør, personlig træner og fast skribent for Politiken. I sin bog indvier hun læseren i, hvordan man med kun 10 minutters daglig træning kan få en stærk og sund ryg. Efter indholdsfortegnelse og en kort introduktion følger bogens seks kapitler, der omhandler grundkroppen, krop og holdning, mærk din kropsholdning, kernen, balancen og grounding. Forfatteren tager udgangspunkt i sit professionelle virke, og sig selv, sine klienter og sin omgangskreds, når hun præsenterer cases og ny viden og forskning på området. I bogens bagerste del præsenteres med tekst og fotos en række øvelser, der forebygger ryg- og nakkeproblemer. Bogen er uden register.

Bogen fremstår indbydende og veldisponeret. Den er skrevet i et lettilgængeligt sprog og kan læses i sin helhed eller i uddrag. Kapitlerne er teksttunge, men brydes af tekstbobler, tests og øvelser. Bogens øvelser er enkle og fint illustrerede med klare farvefotos.

I Akut rygtræningRyghåndbogen kan man finde et træningsprogram for ryg, nakke og skuldre, samt øvelser til forebyggelse af smerter. Bogen vil desuden fint kunne supplere Ryghåndbogen, der også har råd om ryg- og nakkeproblemer, og anvisninger på, hvordan man passer bedst på sin rygI Akut rygtræning kan man finde et træningsprogram for ryg, nakke og skuldre, samt øvelser til forebyggelse af smerter. Bogen vil desuden fint kunne supplere , der også har råd om ryg- og nakkeproblemer, og anvisninger på, hvordan man passer bedst på sin ryg.